Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, απολογισμός
η Πελαγία Πετράκη παρουσιάζει τον απολογισμό

Σε απολογισμό της θητείας της 2013-2019 προχώρησε σήμερα Τρίτη 27 Αυγούστου η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αντώνης Στρατάκης» στην Π.Ε. Λασιθίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  , παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου ,του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Βουλευτή Λασιθίου Μανώλη Θραψανιώτη , Περιφερειακών Συμβούλων της Π.Ε. Λασιθίου, Δημάρχων του Λασιθίου , τοπικών φορέων αλλά και των υπαλλήλων της Π.Ε. Λασιθίου.

Κατά τη διάρκεια του απολογισμού της ,η κα. Πετράκη αναφέρθηκε στο έργο που έχει εκτελεστεί στην Π.Ε. Λασιθίου κατά τα τελευταία έξι χρόνια ,σε αυτό που υλοποιείται αλλά και σε αυτό που σχεδιάζεται.

Όπως επεσήμανε ,ο σημερινός απολογισμός αναφέρεται στη συλλογική δουλειά που γίνεται στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

«Παρά τα προβλήματα οι εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Ενότητα, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λασιθίου,  οι συνεργάτες μου,  εγώ και ο Περιφερειάρχης  δουλέψαμε συστηματικά  για την επωφελή και αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων και για την ισόρροπη κατανομή τους »τόνισε  η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου.

«Προσωπικά εργάστηκα με πλήρη αφοσίωση στις αρχές της διαφάνειας και της αξιοκρατίας , της ισότητας και της αμεροληψίας, με χρηστή διοίκηση και διαχείριση , σε πνεύμα συναίνεσης και ενότητας» σημείωσε η κα. Πετράκη.

Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, απολογισμός
μητροπολίτες, Κύριλλος, Γεράσιμος και περιφερειάρχης

Η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου έκανε αναφορά στις συνολικές προσπάθειες που έγιναν το διάστημα αυτό για την Ανάπτυξη του Νομού η οποία ήταν βασισμένη όπως είπε στα ξεχωριστά φυσικά χαρακτηριστικά του Λασιθίου και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου.

Η κα. Πετράκη αναφέρθηκε  μεταξύ άλλων στο χωροταξικό, στα έργα διαχείρισης υδάτινων πόρων ,στα οδικά έργα, στις προσπάθειες της Π.Ε. Λασιθίου για την προώθηση του τουρισμού, καθώς και σε μια σειρά από έργα τα οποία εκτελούνται από την Π.Ε. Λασιθίου.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά στα έργα διαχείρισης των υδάτινων πόρων αλλά και στον προγραμματισμό έργων και μελετών , η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα δημοπρατημένα  έργα (προσαγωγούς μύρτους , αρδευτικά δίκτυα λιμνοδεξαμενής Αγίου Γεωργίου Οροπεδίου Λασιθίου και Λιμνοδεξαμενή Ζου Σητείας) αλλά και στις προωθημένες μελέτες που υπάρχουν.

Αναφερόμενη στο ΝΟΑΚ επεσήμανε ότι απότην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και την Αντιπεριφέρεια έχουν υλοποιηθεί ή προγραμματισθεί μεταξύ άλλων οι εξής μελέτες και έργα: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της παράκαμψης Κουτσουρά – Μακρύ Γιαλος και σύντομα ολοκληρώνεται η μελέτη για τους παράδρομους και τις συμπληρωματικές εργασίες του δεν έγιναν κατά την πρώτη φάση .Ετοιμάζεται  να ενταχτεί το τμήμα Πιλαλήματα και 2,5Km  προς κατασκευή στο ΕΣΠΑ (από τις υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας). Δημοπρατήθηκε το 2015 και βαίνει προς ολοκλήρωση  η μελέτη της Ανατολικής Παράκαμψης της Σητείας , που συνδέει το Αεροδρόμιο της Σητείας με το ΝΟΑΚ .Το Σεπτέμβριο έχει οριστεί το δικαστήριο για την προσωρινή τιμή μονάδας για το τμήμα Ιεράπετρα – Φέρμα.

Η κα Πετράκη κατά τη διάρκεια της ομιλίας της διαβεβαίωσε ότι θα είναι πάντα παρούσα στα θέματα του τόπου και πάντα διαθέσιμη για πληροφορίες και ενημέρωση . «Θεωρώ χρέος μου να μεταφέρω τη γνώση μου και την εμπειρία μου από όποιον μου ζητηθεί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα,  ευχαρίστησε θερμά τους πολίτες του Νομού Λασιθίου που την τίμησαν με την ψήφο τους και έδωσαν την εντολή να υπηρετήσει το  «όραμα για ένα Καλύτερο Λασίθι για μια Καλύτερη Κρήτη».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Περιφερειάρχη Κρήτης τον οποίο τον ευχαρίστησε για την επιλογή και  την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό της όλα αυτά τα χρόνια  ,τους Περιφερειακούς Συμβούλους αλλά και όλους τους υπαλλήλους της Π.Ε. Λασιθίου οι οποίοι συνέβαλαν έμπρακτα και ουσιαστικά στη βελτίωση και αναβάθμιση της ζωής των συμπολιτών μας δίνοντας λύση σε χρονίζοντα προβλήματα αλλά και για την άριστη συνεργασία που είχαν όλο αυτό το διάστημα . Η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου ευχαρίστησε παράλληλα και όλους τους δημάρχους και φορείς του Λασιθίου για τη συνεργασία που είχαν.

Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, απολογισμός
απερχόμενοι και νέοι

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαρίστησε θερμά την κα. Πετράκη για τη συνεργασία τους , την οποία χαρακτήρισε επιτυχημένη και δημιουργική .

« Μέσα από αυτή τη συνεργασία που είχαμε το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό καθώς δεν χάσαμε πόρους και κάναμε έργα σημαντικά για το Λασίθι» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης ο οποίος της ευχήθηκε καλή επιτυχία στα επόμενα επαγγελματικά της βήματα.

Την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου ευχαρίστησαν επίσης για τη συνεργασία που είχαν, ο Βουλευτής Λασιθίου Μανώλης Θραψανιώτης ,οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιάννης Γουλιδάκης και Μανώλης Κλώντζας ,ο Δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης αλλά και ο νέος δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δασών Γιώργος Συλιγάρδος και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου κα.Χρύσα Σοφιανού.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos