Αντιρρήσεις στη παραχώρηση του αρδευτικού του Δήμου στα Λακώνια στον ΤΟΕΒ
από τη λαϊκή συνέλευση

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Αγίου Νικολάου, ο δήμαρχος Αντώνης Ζερβός έριξε διερευνητικά την ιδέα, να παραχωρήσει ο δήμος όπου διαθέτει αρδευτικά δίκτυα, στον ΤΟΕΒ Μεραμπέλλου με το σκεπτικό της καλύτερης διαχείρισης και λειτουργίας.

Για τον λόγο αυτό, ο πρόεδρος των έξω Λακωνίων, συγκάλεσε το βράδυ της Κυριακής (29/8), λαϊκή συνέλευση στο θεατράκι του δημοτικού σχολείου στη Παναγία, ζητώντας από τους δημότες να αποφασίσουν.

Στη συνέλευση παραβρέθηκαν ακόμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σπύρος Μασσάρος και ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μανώλης Καμπανός.

Αντιρρήσεις στη παραχώρηση του αρδευτικού του Δήμου στα Λακώνια στον ΤΟΕΒ
από τη λαϊκή συνέλευση

Η γενικότερη κριτική που ασκήθηκε είχε να κάνει με τη λογική ότι η περιοχή αρδεύει και άλλες περιοχές και θα πρέπει να έχει λόγο. Μάλιστα επανειλημμένα αναφέρθηκε ο καλύτερος τρόπος με τον οποίο λειτουργούσε η άρδευση στην πρώην κοινότητα Έξω Λακωνίων.

Όμως εκφράστηκαν αντιρρήσεις σχεδόν από το σύνολο όσων συμμετείχαν στη συνέλευση, δηλ. αντιρρήσεις στη παραχώρηση του αρδευτικού στις περιοχές Καβαλαρά και Αρκολάκι το οποίο θα πρέπει να συνεχίσει να παραμείνει στον δήμο, σε συνδυασμό μάλιστα με την εφαρμογή του νόμου από τον ΤΟΕΒ όπου θα κληθούν να πληρώσουν ακόμα και όσοι δεν αρδεύουν.

Ο αντιδήμαρχος κ Μασσάρος θα μεταφέρει τις θέσεις και τις αντιρρήσεις που εκφράστηκαν στον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos