Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου στο Εργατικό Κέντρο
ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης

Την Πέμπτη 17-09-2020, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Γουλιδάκη,  πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Π.Ε. Λασιθίου, συνάντηση – σύσκεψη για την κατάθεση προτάσεων και τη συμμετοχή στη  διαβούλευση σχετικά με την διαδικασία εκτίμησης των αναγκών σε εργατικό δυναμικό από τρίτες χώρες με τη διαδικασία της μετάκλησης για την περίοδο 2021 – 2021.

Στην παραπάνω συνάντηση κλήθηκαν να συμμετάσχουν, σύμφωνα και με τις σχετικές οδηγίες, οι εργοδοτικοί φορείς που εδρεύουν στα διοικητικά όρια της Π.Ε. Λασιθίου (αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις, ενώσεις αλιέων, ενώσεις και σύνδεσμοι επιχειρήσεων, επιμελητήρια κ.λ.π), δηλ. κατεξοχήν εργοδοτικοί φορείς  και επιχειρήσεις που απασχολούν κυρίως μετακλητούς εργάτες γης, και σε μικρότερο βαθμό  εργαζόμενους άλλων ειδικοτήτων.

Κατά την συνάντηση διαφάνηκε το τεράστιο ενδιαφέρον του θέματος, και η συζήτηση πέραν των 150 μετακλητών εργατών που εγκρίνονται ανά 2ετια. επεκτάθηκε  και σε θέματα που αφορούν τους χιλιάδες παράτυπα διαβιούντες στο Νομό μας.

Λόγω του εξαιρετικού ενδιαφέροντος, η Π.Ε. Λασιθίου, προσανατολίζεται στην διοργάνωση όμοιας σύσκεψης με εκπροσώπους εργαζομένων και από τον χώρο των μετακλητών, αλλά και γενικότερα με συλλογικούς φορείς που αντιμετωπίζουν σχετικά προβλήματα, ιδία δε με τον μη καταγεγραμμένο αριθμό πολιτών άλλων χωρών που ζουν στο Νομό, και τις θέσεις εργασίας που καταλαμβάνουν.

Διαβάστε επίσης:

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos