ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός
ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός

Την μήνι του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού, έχει προκαλέσει η αδιαφορία του  Γ.Γ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη –  όπου παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις τόσο του ιδίου, όσο και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Λασιθίου κ.Μανόλη Θραψανιώτη, αποφεύγει όπως όλα δείχνουν- να ορίσει συνάντηση στην Αθήνα, προκειμένου να συζητηθούν από κοινού,  διεξοδικά τα επιχειρήματα της δημοτικής αρχής, που αντηχούν εν πολλοίς τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας,

 αναφορικά με τον σχεδιασμό του αρμόδιου υπουργείου, για την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται η  συγχώνευση του Α.Τ Νεαπόλεως  με το Α.Τ Αγίου Νικολάου.

«Προσπαθούμε-ανέφερε-ο κ. Ζερβός, με την συνδρομή και του κ.Θραψανιώτη, να ορίσουμε μία συνάντηση με τον Γ.Γ του υπουργείου, χωρίς αυτό μέχρι σήμερα να έχει γίνει κατορθωτό!

Το γεγονός  ότι αρνούνται σε εκπροσώπους μιας  περιοχής,  συνάντηση -που εμφανώς θα καταδείξει ότι η κατάργηση του Α.Τ Νεάπολης,  δεν εξυπηρετεί τις υφιστάμενες ανάγκες- μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ουδέποτε εξετάστηκαν τα δεδομένα και οι ιδιαιτερότητες της περιοχής στην οποία αναφερόμαστε-δεδομένα-  τα οποία κατά τη γνώμη μας είναι καθοριστικά.

Η εν λόγω απόφαση του αρμόδιου υπουργείου, πρόσθεσε,  δεν δύναται να αντιμετωπιστεί ως  «μηχανιστική υπόθεση», πολλώ δε μάλλον σε μια πόλη, όπου λειτουργεί (Πρωτοδικείο, Ειρηνοδικείο, τα κεντρικά δικαστήρια του Νομού, φυλακές,βρίσκεται σε εξέλιξη το νέο κατάστημα κράτησης  χωριτικότητας 450 ατόμων στις Κουρούνες), και είναι αδιανόητο – τόνισε- για την στήριξη των υπηρεσιών αυτών να υπάρχει μετακίνηση προσωπικού τόσο από τον γειτονικό Ν.Ηρακλείου, από την Σητεία αλλά και από το Α.Τ Αγίου Νικολάου.

Ο κ.Ζερβός, επισημαίνοντας  ότι οι ανάγκες της περιοχής θα καταδείξουν στο άμεσο μέλλον την αναγκαιότητα δημιουργίας εκ νέου αστυνομικού τμήματος στηνπεριοχή, γνωστοποίησε, ότι εάν το συγκεκριμένο υπουργείο συνεχίσει να αρνείται τον διάλογο με τους  θεσμικούς φορείς του Αγιου Νικολάου,τότε  η μόνη λύση που απομένει στον Δήμο και στον εκλεγμένο εκπρόσωπο του, είναι η άνευ προειδοποίηση συνάντηση με τον Γ.Γ και η διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματος, με την σύμφωνη γνώμη αιρετών, φορέων και πολιτών!

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos