Νίκος ΑποστολάκηςΕκδήλωση αφιερωμένη στον Κωστή Παλαμά, έγινε το βράδυ της Πέμπτης, (10/3), στη νέα αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Ιεράπετρας. Οι μαθητέ του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας, διοργάνωσαν αυτή τη βραδιά για τον μεγάλο αυτό άνθρωπο των γραμμάτων, με αγάπη και σπουδή, διαβάζοντας ποιήματα, αλλά και κείμενα με βιογραφικά και άλλα στοιχεία για τον ποιητή.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο διευθυντής του Σχολείου, Νίκος Αποστολάκης, για να ακολουθήσουν αποσπάσματα από την «Λάμπα του Παλαμά», ιστορικά στοιχεία από τη ζωή και το έργο του ποιητή, αλλά και τραγούδια από την πρόσφατη παραγωγή του Πανεπιστημίο Αθηνών, βασισμένα σε ποιήματα του Παλαμά.

Εκτός των τραγουδιών, και των ιστορικών στοιχείων, απαγγέλθηκαν ποιήματα του Κωστή Παλαμά, ενώ στον χώρο έξω από την αίθουσα υπήρχε φωτογραφικό υλικό από τη ζωή του ποιητή, όσο και βιβλία – ποιητικές συλλογές.

Αποστολάκης, Δημητρομανωλάκη, ΧριστοφακάκηςΓια την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής, εργάστηκαν όλοι οι μαθητές του σχολείου, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους, Αικατερίνης Ασπραδάκη και Κλεοπάτρας Παπαχειμώνα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Νίκος Χριστοφακάκης. η αντιδήμαχος κ.Δημητρομανωλάκη, ο φιλόλογος Μιχ. Πατεράκης και φίλοι των μαθητών.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos