Μονή ΤοπλούΤη διαφωνία τους προς την μεγάλη τουριστική επένδυση της αγγλικής εταιρείας Loyalward ltd στο ανατολικό Λασίθι διατυπώνουν με ανακοίνωη τους προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης οι «Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης». Πιο συγκεκριμένα οι «Αυτόνομοι Μηχανικοί» θωρούν πως υπάρχει «συμβατότητα στη χωροθέτηση τέτοιων μεγάλων επενδύσεων με το εγκεκριμένο περιφερειακό πλαίσιο χωροταξκού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης της Κρήτης. 

 
Αυτό προβλέπει ήπια τουριστική ανάπτυξη στις παρυφές των προστατευόμενων περιοχών και διαχειριστικά σχέδια για τις τελευταίες, ροκειμένου να προστατευτούν, να αναδειχτούν και να αξιοποιηθούν».
 
Τις αντιρρήσεις του έχει εκφράσει και το Δίκτυο Περιβαλλοντικών Οργανώσεων της Κρήτης, το οποίο αναφέρει ότι οι επενδύσεις που προωούνται στην έκταση των 26.000 στρεμμάτων της Μονής Τοπλού στο Κάβο Σίδερο, είναι ασύμβατες με το πλαίσιο του χωροταξικού σχεδιασμού της Κρήτης, αφού «διαλύουν τις παραγωγικές σχέσεις και κυρίως την αγροτική οικονομία και καταστρέφουν ανεανόρθωτα το περιβάλλον».
 
 
γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου
Print Friendly, PDF & Email

Από manos