Βοήθεια στο σπίτι, διανομή αγαθών στο οροπέδιο Λασιθίου
ο δήμαρχος και το προσωπικό του βοήθεια στο σπίτι

Μια σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία υλοποιήθηκε στο δήμο Οροπεδίου Λασιθίου με την συνεργασία του Επιμελητηρίου Λασιθίου, των στελεχών του Δήμου και την βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε διανομή τροφίμων και ειδών ένδυσης από την δομή “Βοήθεια στο σπίτι” με οικονομική ενίσχυση του Επιμελητηρίου Λασιθίου.

Με την χρηματοδότηση 500€ αγοράστηκαν -με μέριμνα των στελεχών του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”- από τοπικές επιχειρήσεις τρόφιμα και είδη ένδυσης που συγκεντρώθηκαν στον Δήμο όπου έγινε διαλογή και καταμερισμός των αγαθών σύμφωνα με τις ανάγκες των ευπαθών οικογενειών που έχουν καταγραφεί.

Συγκεκριμένα σε συνεργασία με στελέχη του Ερυθρού Σταυρού η δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» πραγματοποίησε διανομή των αγαθών κατ’ οίκον σε 20 πολυμελείς οικογένειες και ωφελήθηκαν συνολικά 80 άτομα.

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης ευχαρίστησε τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Λασιθίου για την πρωτοβουλία και την χρηματοδότηση με σκοπό την στοχευμένη ενίσχυση με βασικά αγαθά σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού μέσω της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι» καθώς επίσης την ουσιαστική συμπαράσταση των στελεχών του Ερυθρού Σταυρού. «Για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται ότι κοινωνικές δομές όπως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» είναι απαραίτητες ειδικά για τους περιφερειακούς δήμους και θα πρέπει η Πολιτεία να μεριμνήσει και να λύσει οριστικά την εκκρεμότητα αναφορικά με το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων αυτών. Επίσης για μια ακόμα φορά αποδείξαμε ότι με την συνεργασία Αυτοδιοίκησης, παραγωγικών τάξεων και κοινωνικών, εθελοντικών φορέων, καταφέρνουμε αποτελεσματικά να βοηθάμε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο» δήλωσε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

%d