Δεν θα πειραχτεί ο κάμπος του Καλού Χωριού από το πέρασμα του Βόρειου Οδικού ¶ξονα μας διαβεβαίωσε ο υποδιευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας κ. Αγαπάκης, ο οποίος συναντήθηκε την έμπτη (14/4) με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια επισκέφτηκε την περιοχή και συναντήθηκε με τους αντιδρούντες φορείς.

Όπως μας είπε, θα βελτιωθεί ο υπάρχων δρόμος για να διοχετευτεί από εκεί η κίνηση και θα μελετηθεί πλέον το πέρασμα του δρόμου μλλον νότια του χωριού.

Έτσι, η δημοπράτηση του τμήματος του Βόρειου Οδικού ¶ξονα , ¶γιος Νικόλαος – Καλό Χωριό, θα γίνει κανονικά και με βάση υπάρχουσες εκτιμήσεις ο ανάδοχος θα έχει εγκατασταθεί έως το τέλος του καλοκαιριού.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο οδικό έργο που θα πραγματοποιείται τα επόμενα δύο χρόνια στη Κρήτη, θα φτάσει μέχρι το κάμπο του Καλού Χωριού, χωρίς να πειράξει τη περιοχή και στη συνέχεια θα μελετηθεί ο τρόπος ένωσης του νέου τμήματος με το παλιό.

Όσον αφορά στο τμήμα, Καλό Χωριό – γέφυρα Φρουζή, αυτό αποτελεί μέρος νέας μελέτης, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από νέα προγράμματα.

Παρόμοια είναι άλλωστε και η απάντηση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Οδικών Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Αθανάσιου Κωστή στον Αντινομάρχη Λασιθίου Σήφη Αναστασάκη. Στην απάντηση του αυτή ο κύριος Κωστής τονίζει ότι:

«Αναφορικά με το αίτημα σας περί κατασκευής κοιλαδογέφυρας στην περιοχή του Καλού Χωριού, στο υπό δημοπράτηση τμήμα ¶γιος Νικόλαος-Καλό Χωριό του Β.Ο.Α.Κ., σας γνωρίζουμε ότι κατά τν φάση σύνταξης της μελέτης εφαρμογής θα εξετασθεί η δυνατότητα σύνδεσης με την παλιά Εθνική Οδό ¶γιος Νικόλαος –Σητεία, σε άλλη θέση, έτσι ώστε να καταστεί λειτουργικό το κατασκευαζόμενο τμήμα αλλά και να δοθεί η δυνατότητα εξέτασης του αιτήματός σας σε συνάρτηση με τ μελέτη του συνεχόμενου τμήματος Καλό Χωριό-Φρουζή καθώς και με την μελέτη του ανισόπεδου κόμβου στην περιοχή αυτή»
Print Friendly, PDF & Email

Από manos