Για τον αγώνα ΑΟ Βραχασίου ΑΕΛ Δίας
Αθλητική Ένωση Λασιθίου «Δίας»

Για τα όσα συνέβησαν στο φινάλε της αναμέτρησης με τον ΑΟ Βραχασίου (1-0), η Αθλητική Ένωση Λασιθίου «Δίας» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση η οποία εστάλη σε ΕΠΣ Λασιθίου και Σύνδεσμο διαιτητών Λασιθίου, αναφέροντας

«Η ΑΕ.Λ. ΔΙΑΣ είναι ένα σωματείο που εδρεύει στο Οροπέδιο Λασιθίου. Ένα μέρος απομονωμένο, που για πολλά χρόνια απείχε από τα δρώμενα του ποδοσφαίρου του νομού μας.

Έγινε μία νέα αρχή, έχει δρομολογηθεί η ανακατασκευή του γηπέδου της περιοχής και ελπίζουμε στην νέα αγωνιστική περίοδο να αγωνιζόμαστε σε αυτό. Όλοι οι παίκτες της ομάδας Α.Ε.Λ. ΔΙΑΣ είναι μόνιμοι κάτοικοι του Οροπεδίου Λασιθίου και η ενασχόληση τους με το ποδόσφαιρο είναι η μοναδική διέξοδος της νεολαίας.

Οι προπονήσεις της ομάδας γίνονται στο ξερό και ακατάλληλο γήπεδο της Κουδουμαλιάς, χωρίς αποδυτήρια και με τεράστια προβλήματα. Όλοι οι αγώνες της ομάδας μας γίνονται μόνο σε «εκτός έδρας» γήπεδα και σε απόσταση μεγαλύτερη από 60 χλμ. Από την περιοχή μας.

Καταβάλουμε μία τεράστια προσπάθεια και ΔΕΝ ζητάμε καμία προνομιακή μεταχείριση, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ όμως σεβασμό από όλους και πρωτίστως από την διοργανώτρια αρχή Ε.Π.Σ. Λασιθίου και τις επιτροπές της.

Από τα προηγούμενα χρόνια που στο Οροπέδιο Λασιθίου λειτουργούσε το σωματείο Α.Ο. Δικταίος φαινόταν ότι δεν ήταν αρεστό στις αρχές και στους διαιτητές και έτσι οδηγήθηκε στην διάλυση.

Έτσι και τώρα σε αυτή την νέα αρχή με την Α.Ε.Λ. ΔΙΑΣ αντιμετωπίσαμε μία εχθρική διαιτησία η οποία αλλοίωσε το αποτέλεσμα του αγώνα με το Βραχάσι.

Καταλογίζουμε ευθύνες στην διαιτητική αρχή του αγώνα κ. Κουτσελάκη αλλά και στην επιτροπή διαιτησίας, αφού όλοι γνώριζαν ότι το παιχνίδι ΒΡΑΧΑΣΙ – Α.Ε.Λ. ΔΙΑΣ είναι ντέρμπι κορυφής και δεν φρόντισε να ορίσει διαιτητή που να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του αγώνα, όπως επίσης δεν φρόντισε όλοι οι ορισμένοι διαιτητές να παραβρεθούν στον αγώνα.

Όσον αφορά την διαμαρτυρία μας:

1) Δεν προσήλθαν όλοι οι ορισμένοι διαιτητές παρόλο που ήταν ντέρμπι κορυφής και η επιτροπή διαιτησίας θα έπρεπε να το έχει μεριμνήσει.
2) Δεν προσήλθε ο παρατηρητής αγώνα.
3) Το γήπεδο δεν έχει σημαιάκια του κόρνερ στον αγωνιστικό χώρο, που σημαίνει ότι ο αγώνας δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει.
4) Ο κ. Κουτσελάκης δεν ενημέρωσε την επιτροπή διαιτησίας ως όφειλε για την μη προσέλευση όλων των διαιτητών, αλλά όρισε έναν φίλαθλο από την Νεάπολη, τον κ. Χουρδάκη, χωρίς να κάνει κλήρωση.
5) Ευθύνες βέβαια βαρύνουν και εμάς, αφού δεχτήκαμε όλα τα παραπάνω, καθώς στόχος μας είναι το ευ αγωνίζεστε και όχι οι 3 βαθμοί ως αυτοσκοπός. Θεωρούσαμε ότι θα ήταν ένα ματς 50-50 από την διαιτησία και όχι μία σφαγή από τον κ. Κουτσελάκη.
6) Ο ορισμένος από τον κ. Κουτσελάκη β’ βοηθός κ. Χουρδάκης σε όλο το 1ο ημίχρονο ήταν προκλητικός προς του παίκτες της Α.Ε.Λ. ΔΙΑΣ και έδινε συνεχώς λάθος αποφάσεις (κόρνερ, πλάγια άουτ, φάουλ κ.α.) εις βάρος της ομάδας μας.
7) Ο κ. Κουτσελάκης μας διαβεβαίωνε ότι δεν λαμβάνει πλήρως την κρίση του β’ βοηθού κ. Χουρδάκη καθώς έβλεπε ότι μεροληπτούσε υπέρ της ομάδας του Βραχασίου.

Στο 90’ λεπτό ποδοσφαιριστής της Α.Ε.Λ. ΔΙΑΣ ανατράπηκε αντικανονικά από παίκτη του Βραχασίου μέσα στην περιοχή. Ο κ. Κουτσελάκης υπέδειξε άμεσα πέναλτι υπέρ της Α.Ε.Λ. ΔΙΑΣ και επίσης έδωσε κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Βραχασίου που έκανε την παράβαση. Οι παίκτες του Βραχασίου διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή όμως ο κ Κουτσελάκης ήταν σίγουρος για την απόδειξη του πέναλτι και έδωσε εντολή όλοι οι ποδοσφαιριστές να βγουν από την περιοχή ώστε να εκτελεστεί το πέναλτι. Την στιγμή που ο διαιτητής ετοιμαζόταν να σφυρίξει την εκτέλεση του πέναλτι ο β’ βοηθός κ. Χουρδάκης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο φωνάζοντας ότι δεν είναι πέναλτι (αφού πρώτα πήρε την γνώμη της κερκίδας). Επίσης ο κ. Χουρδάκης έβρισε τα θεία ποδοσφαιριστή της Α.Ε.Λ. ΔΙΑΣ και τον χτύπησε στο πρόσωπο.

Στην συνέχεια ο κ. Κουτσελάκης άλλαξε την απόφαση του και έδωσε κόρνερ αλλοιώνοντας ξεκάθαρα το αποτέλεσμα του ντέρμπι του πρωταθλήματος. Επίσης διέκοψε τον αγώνα και αποχώρησε στα αποδυτήρια για 5 λεπτά.

9) Μετά την απόφαση του διαιτητή η Α.Ε.Λ. ΔΙΑΣ παρέμεινε στο γήπεδο αδιαμαρτύρητα μέχρι την λήξη του αγώνα, δείχνοντας το ήθος της.

10) Ο κ. Κουτσελάκης στην συνέχεια δεν ήθελε να γράψει στο φύλλο του αγώνα το περιστατικό με την εξίβρυση και το χτύπημα στο πρόσωπο του ποδοσφαιριστή μας, λέγοντας ότι απαγορεύεται.

11) Λέγαμε στον κ. Κουτσελάκη να μην κλείσει το φύλλο αγώνα ως που να επικοινωνήσουμε με τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Λασιθίου και την Επιτροπή Διαιτησίας και επιδεχτηκά είπε «δεν θα ακούσω κανέναν και τους γράφω στα …..».

ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ.
ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΒΡΑΧΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΨΟΓΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ Κ. ΚΟΥΤΣΕΛΑΚΗ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙΩΣΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Ερωτούμε:
1) Ο κ. Κουτσελάκης είναι υπεράνω όλων;
2) Ο κ. Κουτσελάκης ήταν σταλμένος για να αλλοιώσει το αποτέλεσμα;
3) Αυτή θα είναι από εδώ και μετά η αντιμετώπιση στους αγώνες της Α.Ε.Λ. ΔΙΑΣ;

Ζητάμε:

1) Ζητάμε την τιμωρία του κ. Κουτσελάκη.
2) Την εξαίρεση του κ. Κουτσελάκη από τα όλους τους αγώνες μας.
3) Την αποδοχή της ομάδας μας στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Λασιθίου επί ίσους όρους, καθώς το Οροπέδιο Λασιθίου συμπεριλαμβάνεται στον νομό Λασιθίου και είναι τιμή για εμάς να αγωνιζόμαστε στον νομό Λασιθίου».

Ο Πρόεδρος
Σμυρνάκης Γεώργιος
Η Γραμματέας
Χατζάκη Δέσποινα

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos