ΝηπιαγωγείοΜε ερώτηση του προς την υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Μαριέττα Γιαννάκου ο βουλευτής του Πασόκ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης θέτει το θέμα της ανέγερσης του μονοθέσιου Νηπιαγωγείου στο δήμο Σητείας. Ρωτά σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) προκειμένου να αναγερθεί νηπιαγωγείο στη Σητεία και να αξιοποιηθεί κατάλληλα η υπάρχουσα δωρεά κατοίκου, που προσφέρει το οικόπεδο.
 
Ειδικότερα ο βουλευτής αναφέρει ότι από τις αρχές Δεκεμβρίου έχει σταλεί στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων αίτηση – έκκληση του δήμου Σητείας για την ένταξη στο προγραμματισμό του ΟΣΚ της ανέγερσης μονοθέσιου Νηπιαγωγείου προϋπολογισμού 400.000 ευρώ για τον οποίο υπάρχει έτοιμη μελέτη.
 
Αν το έργο καθυστερήσει κινδυνεύει όχι μόνο να αυξηθεί το κόστος αλλά να χαθεί και η προσφορά της δημότισσας αφού ισχύει μόνο για δύο χρόνια από τη στιγμή που θα υπογραφεί το συμβόλαιο για την ανέγερση και ήδη έχουν περάσει 12 μήνες από εκείνη τη μέρα.
 
Ο ίδιος ο δήμος δηλώνει αδυναμία να αντεπεξέλθει οικονομικά και να ξεκινήσει το έργο χωρίς τη βοήθεια του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων.
 
 
 
γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos