Δήμος Οροπεδίου, πρόσκληση προς ιδιοκτήτες
από μια πρώτη επί τόπου ματιά ….

Απόφαση – ενημέρωση δημάρχου οροπεδίου Λασιθίου για τις αρχαιολογικές περιοχές «πάνω Κεφάλι, κάτω Κεφάλι, πέρα Αλώνια τοπικής κοινότητας Πλάτης».

Έχοντας υπ’ όψιν, το Νόμο 3463/06-ΦΕΚ 114/08.06.2006 τεύχος Α’ «Δημοτικός & Κοινοτικός Κώδικας» μέρος Γ’ /Αρμοδιότητες-Άσκηση αρμοδιοτήτων Δήμων και Κοινοτήτων / Άρθρο 75/Αρμοδιότητες/στ) Παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού/6)Η προστασία μουσείων, μνημείων, σπηλαίων, καθώς και αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων  της περιοχής και των εγκαταστάσεων αυτών, το Νόμο 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτης».                                                        

ΚΑΛΕΙ:

Όσους ιδιοκτήτες έχουν αγροτεμάχια – οικόπεδα στις περιοχές: Πάνω Κεφάλι, Κάτω Κεφάλι, Πέρα Αλώνια  καθώς και νότια του περιφερειακού Δρόμου προς Κακάπυλα, να επικοινωνήσουν με τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου και συγκεκριμένα με α) τον εκπρόσωπο της Τ.Κ Πλάτης  κ. Θεοχάρη Γαλιοτζάκη ή β) τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Στρατάκη, προκειμένου να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους, το αργότερο έως την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018.

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, προγραμματίζουν γεωφυσική έρευνα με σκοπό την ανίχνευση και απεικόνιση θαμμένων αρχαιοτήτων και πιθανών σπηλαιώσεων στην  περιοχή, με στόχο τον εντοπισμό αρχαίου οικισμού Μινωικής περιόδου.

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου για τις σημαντικές εξελίξεις που αφορούν την έρευνα-ανάδειξη σπουδαίων θαμμένων αρχαιοτήτων στην περιοχή ανέφερε: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι μέσα από την συνεργασία των θεσμών, Δήμου, Υπουργείου Πολιτισμού, Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και εμπλεκόμενους φορείς, με «εργαλεία»-καθοδήγηση  την επιστήμη και την μοναδική πολιτισμική κληρονομιά του Λασιθίου, σε συνδυασμό με συστηματική δουλειά, έρευνα και τεκμηρίωση, θα είμαστε σύντομα σε θέση να αποκαλύψουμε σε όλο της το μεγαλείο την πραγματική διάσταση της μυθολογικής αλλά και ιστορικής  σπουδαιότητας και προσφοράς του τόπου μας στον παγκόσμιο πολιτισμό, ώστε να ξαναγράψουμε  την ιστορία του υπό το πρίσμα ντοκουμέντων-αποδεικτικών στοιχείων. Δέσμευση μας,  συνεχίζουμε ακούραστα να εργαζόμαστε για την ανάδειξη του πολιτισμικού μας αποθέματος-κληρονομιάς προς όφελος της Κρήτης αλλά και της χώρας ευρύτερα».

Τηλέφωνα επικοινωνίας για παροχή σχετικών πληροφοριών στους πολίτες:

  • Θεοχάρης Γαλιοτζάκης  τηλ: 6972268577
  • Γεώργιος Στρατάκης 28443-40150)
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: