Φέρτε μου δυο καναβουριές....637 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, διαφόρων μεγεθών, ήταν η  των Αστυνομικών δυνάμεων στο Πάνω Μεραμπέλλο, στη περιοχή των Βρυσών. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου, κ. Βατσολάκης  μας είπε: «σε κατάλληλο διαμορφωμένο χώρο, μέσα σε δύσβατη και δασώδη περιοχή βρήκαν να καλλιεργούνται επιμελώς από άγνωστους μέχρι στιγμς δράστες 637 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, ύψους 20- 70 εκατοστών, τα οποία είχαν φυτευτεί στο έδαφος.
Επίσης 203 δενδρύλλια ύψους 5-15 εκατοστών, που βρίσκονταν μέσα σε κύπελλα πλαστικά , τα οποία ήταν έτοιμα για να μεταφερθούν και να φυτευτούν στο έδαφος.
 
Τα δενδρύλλια, ξεριζώθηκαν, κατασχέθηκαν και προανάκριση για την ανακάλυψη των αγνώστων διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης σε συνεργασία με το τμήμα αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου».
 
Ο Αστυνομικός διευθυντής προειδοποίησε πάντως για άλλη μια φορά τους επίδοξους χασισοκαλλιεργητές ότι μπορεί να σπείρουν, δεν θα θερίσουν.
 
Επίσης ζήτησε τη βοήθεια των πολιτών του νομού σε περίπτωση που δουν οτιδήποτε να το αναφέρουν, έστω και ανώνυμα, στα αστυνομικά όργανα.
 
Επίσης ανακοίνωσε την ίδρυση ομάδας ελέγχου και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, η οποία στελεχώνεται και υπάγεται μόνο στον ίδιο.
 
Τελειώνοντας, ζήτησε από τους πολίτες να προσέχουν τα σπίτια τους όταν λείπουν και να μην κοιμούνται με ανοιχτά παράθυρα.
 
Τέλος μας είπε ότι μάλλον την επόμενη εβδομάδα θα γίνει στη Νομαρχία Λασιθίου, σύσκεψη για τν αγροτική ασφάλεια του νομού.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos