Δεν θίγεται ο μύλος στο Νικηθιανό, δεν θα είναι όμως πλέον προσβάσιμος από τη νέα οδό
γλυτώνει τελικά ο μύλος

“Ανεξάρτητα από τη θέση του νέου ορίου απαλλοτρίωσης, ο υφιστάμενος μύλος του Νικηθιανού – σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη, δεν θίγεται από το έργο αναβάθμισης του ΒΟΑΚ στο τμήμα Νεάπολης – Άγιος Νικόλαος, καθώς απέχει περίπου 3 μέτρα από το έρεισμα της οδού και τα συστήματα αναχαίτισης οχημάτων”.

Στην παραπάνω επισήμανση προέβησαν οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας, με αφορμή τα έγγραφα του Δήμου Αγίου Νικολάου καθώς και του Πρ. Συλλόγου Νικηθιανού, που εστάλησαν στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (Δ/νσης Συγκοινωνιακών Έργων ), αναφορικά με την απαλλοτρίωση Μύλου, που βρίσκεται νότια της υφιστάμενης σημερινής οδού (περιοχή Νικηθιανού) και χαρακτηρίζεται ως Νεότερο Μνημείο.

Ακολουθεί η σχετική επιστολογραφία. 

Διαβιβαστικό

Απαλλοτρίωση για την αναβάθμιση του Β.Ο.Α.Κ.

στο τελευταίο έγγραφο δύο σημεία:

το πρώτο:

Η εφαρμογή διατομής συνολικού πλάτους 22,25 μ. για την δημιουργία κλειστού αυτοκινητόδρομου διαχωρισμένων ρευμάτων κυκλοφορίας, απαιτεί χώρο που στη συγκεκριμένη περίπτωση υπερβαίνει τον διαθέσιμο …….

το δεύτερο:

Επισημαίνεται πάντως, ότι τα εν λόγω κτίσματα, για τα οποία υπάρχει εύλογη ευαισθησία, θα είναι ορατά απ’ τον αυτοκινητόδρομο, αλλά δεν θα είναι προσπελάσιμα από αυτόν. Η επίσκεψη τους θα είναι δυνατή μόνο από το τοπικό δίκτυο του οικισμού τους Νικηθιανού.

περιορισμός των απαλλοτριώσεων για να σωθούν οι μύλοι

Σύλλογος Μυλωνάδες: Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος

Δεν κινδυνεύουν οι μύλοι του Νικηθιανού

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos