Δεύτερο δημοτικό σχολείο, αθλητική δραση στα πλαίσια του Erasmus ΚΑ2
μαθητές και δάσκαλοι στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής

Ημέρα αθλητισμού η 30η Σεπτεμβρίου. Μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του Δεύτερου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου, πραγματοποίησαν Αθλητική Δράση στο χώρο του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, που βρίσκεται δίπλα στο σχολείο.

Οι μαθητές πήραν τα ποδήλατα τους και με τη καθοδήγηση του Χάρη Καστραντά , υπεύθυνου προπονητή του ποδηλατικού ομίλου Αγίου Νικολάου, παρουσιάστηκε βιωματικά η αξία της άσκησης μέσα στην καθημερινότητά τους με στόχο ταυτόχρονα την ενεργό συμβολή τους στην μείωση του αποτυπώματος του άνθρακα στο περιβάλλον μέσω της μεταφοράς τους με το ποδήλατο.

Η αθλητική δράση διοργανώθηκε στα πλαίσια της Ημέρας Αθλητισμού την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και των δύο Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus ΚΑ2 που διεξάγονται από τις αντίστοιχες παιδαγωγικές ομάδες ‘Live mobile, eat healthy , catch quality ’ & ‘Practical consumption ways for supporting a sustainable development” με θέμα την άσκηση στην ζωή μας και την βιωσιμότητα για μία καλύτερη ποιότητα ζωής .

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε έντονο περπάτημα με τις γυμνάστριες του σχολείου μας κα Φρόσω Πατεράκη και Λίλα Τζίμου και συνοδεία των εκπαιδευτικών  στον παραλιακό της πόλης ‘2022’ μέτρα για “Άθληση και Υγεία”. Ευχαριστούμε την  σχολή οδηγών των αδελφών Στεφανάκη που έδωσε οδηγίες και πληροφορίες  στους μαθητές  μας για ασφαλή οδήγηση πριν την έναρξη της δράσης , τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΝ Χάρη Αλεξάκη για την στήριξή του και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας για την συνεργασία και το αμέριστο ενδιαφέρον του.

To 2o Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον κο Χάρη Καστραντά , τον υπεύθυνο προπονητή του ποδηλατικού ομίλου Αγίου Νικολάου , για την ποδηλατική δράση που διοργανώθηκε στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής με τα τμήματα των Ε’ & ΣΤ’ τάξεων.

Παγκάλου Παρασκευή συντονίστρια Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και υπεύθυνη επικοινωνίας του σχεδίου Erasmus KA2 ‘Practical consumption ways for supporting a sustainable development’

Γκίκα Αναστασία υπεύθυνη επικοινωνίας του σχεδίου Erasmus KA2 ‘‘Live mobile, Eat healthy , Catch quality ‘   

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos