ΠροεδρείοΉταν όλοι εκεί.
Και οι υποψήφιοι και τα υψηλόβαθμα μέλη του κόμματος, αλλά και οπαδοί, τόσο του κόμματος, όσο και συγκεκριμένων υποψηφίων.

Ο λόγος για τη Δημοτική συνέλυση του Πα.Σο.Κ. στην Ιεράπετρα, όπου παρουσιάστηκαν επίσημα και οι 6 κατ’ αρχήν, για να μείνουν 5 στη συνέχεια, υποψήφιοι που προτείνει το κόμμα για τον Δήμο Ιεράπετρας.
Αλλά και η ομόνοα ήταν εκεί.

Ή μήπως έτσι έπρεπε να φανεί;

Την κεντρική επιτροπή του κόμματος εκπροσώπησε η Γιώτα Γαζή, ενώ παρόντα ήσαν αρκετά μέλη τόσο της Νομαρχιακής Λασιθίου, όσο και της Τοπικής Οργάνωσης.
Τσικαλουδάκης, Δασκαλάκης, Μαρκόπουλος, ΣουργιαδάκηςΗ κυρία Γαζ αναφέρθηκε στην τρέχουσα κατάσταση και στη γραμμή του κόμματος για τις δημοτικές εκλογές, ενώ ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Ιεράπετρας, κ. Παπαγεωργίου ανακοίνωσε τα συμπεράσματα της πρώτης συνάντησης που έγινε παρουσία όλων των υποψηφίων.

Στη συνέχεια μίλησν οι υποψήφιοι με τη σειρά: Δασκαλάκης, Σουργιαδάκης, Τσικαλουδάκης, Μαρκόπουλος, Σπυριδάκης, Μαστοράκης.

Ο 6ος υποψήφιος, ο Νίκος Δασκαλάκης, έλαβε πρώτος τον λόγο και απέσυρε την υποψηφιότητα του, καταγγέλλοντας ότι επικρατούν οι προσωπικοί εγωισμοί και όχι το συλογικό συμφέρον.
Οι πέντε υποψήφιοι, στη συνέχεια, εξέθεσαν στο κοινό που ήταν αρκετό το όραμα τους, μη αποφεύγοντας σε κάποιες των περιπτώσεων τις αιχμές κατά των εσωκομματικών τους αντιπάλων.

Μπελούκας, ΜαστοράκηςΌμως το γενικό συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι γίνεται προσπάθει όλοι οι υποψήφιοι να ομονοήσουν, δεσμευόμενοι ότι θα σεβαστούν την ετυμηγορία του κόμματος, με το χρίσμα στον έναν και τους άλλους τέσσερις να συμμετέχουν.
Εάν θα συμβεί αυτό ή όχι έχουμε μερικούς μήνες μπροστά μας να το δούμε.
Είναι άλλωστε, ο μόνος τρόπος για να κερδίσει το Πα.Σο.Κ. εκ νέου την Ιεράπετρα.
Εάν όμως υπάρξει η διάσπαση του παρελθόντος ανάμεσα στους δύο ισχυρότερους, τότε ο νυν δήμαρχος πάει για τρίτη τετραετία.

Η απόφαση πλέον τόσο στα χέρια της Χαριλάου Τρικούπη, όσο και των 5 υποψηφίων για το Δήμ Ιεράπετρας.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos