Μέρος του Δημοτικού ΣυμβουλίουΣυνεδρίασε χθες (16.11) το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου με -το απίστευτο νούμερο- εξήντα τρία θέματα προς συζήτηση και όποιος είχε το κουράγιο έκατσε μέχρις τελικής πτώσης.
Η γράφουσα πάντως δεν είχε.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τη συνήθη τακτική, δηλαδή με τα προς ημερησίως συνεδρίασης θέματα. Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε με ιδιαίτερη χαρά πως εντάχθηκε το σχέδιο για την κλειστή αίθουσα Πάλης και τη δημουργία αίθουσας ¶ρσης Βαρών. Η δημοπράτηση πρόκειται να γίνει το αργότερο μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2006. Ο κ. Ζερβός διόρθωσε τον Δήμαρχο και του είπε το σχέδιο για την αίθουσα Πάλης «δεν εντάχθηκε, αλλά επανεντάχθηκε».

Ο Δήμος δεν επιλέχτηκε τελικά να είναι στις υποψήφιες πόλεις για την διεκδίκηση του παγκοσμίου ιστιοπλοϊκού πρωταθλήματος ΙΜS, αλλά παραμένει στο παιχνίδι και διεκδικεί να οργανώσει εκ νέου το πρωτάθλημα ΙΜS 600. Ενώ μάχεται να πείσει την εταιρεία ROLEX να είναι ο επίσημος χορηγός τους.

Η αντιπολίτευση ζήτησε να γίνει μία ενημέρωση για το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ.

Θέμα αποτίμησης για την «αρπαγή της Ευρώπης» έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος  Γιάννης Δατσέρης. Ζήτησε να δημιουργηθεί ειδικό έντυπο για το μύθο της Ευρώπης για τους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη, γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε «τα καλά παραμύθια είναι γαπημένα σε μικρούς και μεγάλους».

Ο Δήμαρχος επιφυλάχτηκε ότι θα πραγματοποιηθεί ημερίδα ειδικά αφιερωμένη στο Στρασβούργο αλλά και στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος IMS 600.

Δήμαρχος και πρόεδρος Δ.Σ.Υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου τέθηκαν θέματα, όπως είναι η ανυπαρξία φύλακα στη μαρίνα, η άθλια κατάσταση του 5ου νηπιαγωγείου, οι «κολόνες είναι σαν τα μαχαίρια» είπε χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χαριτάκης. Επίσης γα την τραγική κατάσταση των νεκροταφείων στο Καλό Χωριό. Το ζήτημα,  σύμφωνα με τον κ. Λουκαράκη,  θα έχει ξεκαθαρίσει το Δεκέμβριο, γιατί τότε λήγει η προθεσμία μεταφοράς των οστών από το παλιό στο νέο νεκροταφείο, αν και πολλοί συγγενείς των κοιμηθέντων αρνούνται.

Επίσης , ο κ. Χαριτάκης κατήγγειλε παράνομη οικοδόμηση στο Καθαρό, από Ηρακλειώτη τραπεζικό υπάλληλο. Ο κ. Μυροφόρος είπε για τον ελλιπή φωτισμό, την ηχορύπανση και τις ιλιγγιώδεις ταχύτηες που αναπτύσσουν οι οδηγοί στον κεντρικό δρόμο της Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

Ο κ. Μασσάρος ζήτησε ενημέρωση για τη μεταφορά του ΤΕΙ στα Λακώνια και πρότεινε και τη διαφήμιση του ΤΕΙ σε σχετική ιστοσελίδα, με κόστος 1000 ευρώ.

Ο παλιός Μύλος της πόλης θα κηρυχθεί και επίσημα διατηρητέο κτίριο, χωρίς να κινδυνεύουν σε έξωση οι ένοικοι του σπιτιού. Όπως είπε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου του δήμου ¶γίου Νικολάου, κ. Οδυσσέας Σγουρός «ο μύλος θα κηρυχθεί διατηρητέος έτσι και αλλιώς από την Βυζαντινή Εφορεία Αρχαιοτήτων αφού είναι πριν από το 1830 και συγκεκριμένα υπολογίζεται μεταξύ 1650 και 1700».

Αίσθηση προκάλεσε το έλλειμμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου, το οποίο ανέρχεται στις 120.00 ευρώ, εκ των οποίων τα 70.000 σε εκτυπωτικά. Για το θέμα αυτό ο κ. Ζερβός ζήτησε από τον δήμαρχο να απολογηθεί.

Ο δήμαρχος είπε ότι ίναι ιδιαίτερα περήφανος για το έργο του Πολιτιστικού Συλλόγου και ότι τουλάχιστον το έλλειμμα δεν αυξήθηκε, το ποσό είναι το ίδιο που παρέλαβε από την προηγούμενη αυτοδιοίκηση.

nbsp;Από τα θέματα που συζητήθηκαν ιδιαίτερα σημαντικό ήταν η συζήτηση επί αιτήσεως του Πολιτιστικού Μορφωτικού Αναπτυξιακού Συλλόγου Κριτσάς «Λατώ» για τη μετατόπιση των πυλώνων από τον οικισμό Αμμουδάρα. Για το λόγο αυτό, ο Δήμος σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου και τους αρμόδιους φορείς θα διοργανώσουν μία ημερίδα για να εξεταστούν οι επιπτώσεις και αν είναι επιτακτική η ανάγκη μετατόπισης των πυλώνων.

Για την αίτηση των κατοίκων της περιοχής Εργατικών Κατοικιών σχετικά με το σχολικό κτίριο που είναι κατασκευασμένο από αμίαντο, το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα συμφώνησε με τους κατοίκους και αποφάσισε να γίνει μεταστέγαση και μία επιτροπή να εξετάσει το θέμα, πόσες αίθουσες χρειάζονται κ.ά.

Μία επιτροπή θα συσταθεί για να αξιολογήσει και να αξιοποιήσει τα ακίνητα του Δήμου για ανέγερση Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos