διήμερο εκδηλώσεων αναφορικά με το φαινόμενο της εξάρτησης
διήμερο εκδηλώσεων αναφορικά με το φαινόμενο της εξάρτησης

 Το Δίκτυο Συνεργασίας Εκπαιδευτικών και το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας διοργανώνουν στις 26 και 27 Ιανουαρίου ένα διήμερο εκδηλώσεων αναφορικά με το φαινόμενο της εξάρτησης.

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στις 11πμ θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Σητείας μια ανοιχτή ομιλία σχετικά με τους μύθους που συνοδεύουν το φαινόμενο της εξάρτησης, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής του.

Προσκεκλημένοι ομιλητές:

Λαϊνάς Σωτήρης*, Ψυχολόγος, MSc, PhD, Συντονιστής Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας Α.Π.Θ.

Γεωργίου Αλέξανδρος**, Κοινωνικός Επιστήμονας, MSc, Υπεύθυνος Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο των ομιλιών θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των δράσεων του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας, από την υπεύθυνη του προγράμματος, Γαβριηλίδου Δήμητρα, Ψυχολόγο, MSc, καθώς και μια παρουσίαση του Δικτύου Συνεργασίας Εκπαιδευτικών, από την Κούτρα Ελευθερία, Εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέλος του Δικτύου.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο. Για όσους/ες το επιθυμούν θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στις 11πμ, στο Γενικό Λύκειο Σητείας, θα πραγματοποιηθεί από τους προσκεκλημένους ομιλητές τρίωρο εργαστήρι με τίτλο «Συζητώντας για το ρόλο του σχολείου στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου της εξάρτησης», το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στο εργαστήρι μπορούν επίσης να συμμετέχουν κοινωνικοί επιστήμονες και λειτουργοί υγείας που εργάζονται σε ανάλογους φορείς και υπηρεσίες της πόλης.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos