διαμαρτυρία στη πλατεία Επαρχίου Καρπάθου
διαμαρτυρία στη πλατεία Επαρχίου Καρπάθου

Την διαμαρτυρία τους για την συγχώνευση ή κλείσιμο νηπιαγωγείων σε νησιωτικές  ή δυσπρόσιτες  περιοχές  και για άλλα αιτήματα τους  φώναξαν  με στάση διαμαρτυρίας τους στο Επαρχείο Καρπάθου– Κάσου οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που υπηρετούν στα σχολεία  του νησιού μας ,  τη Παρασκευή 15/04 στις 12: 15.

όπως δήλωσε  στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Καρπάθου και στην  ενημερωτική εκπομπή « Η Κάρπαθος σήμερα» εκπρόσωπος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών  της Καρπάθου :

“Αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί οϕείλουμε να δώσουμε βροντερό παρόν ενάντια στην καταλήστευση της προϋπηρεσίας μας, των εργασιακών μας δικαιωμάτων και εν τέλει της αξιοπρέπειάς μας. Εναντιωνόμαστε σε πρακτικές και νομοσχέδια που προωθούνται από το Υπουργείο Παιδείας και στοχεύουν στην διαιώνιση του θεσμού του αναπληρωτή, ενώ ταυτόχρονα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ερήμωση των ακριτικών και νησιώτικων περιοχών. Πιο συγκεκριμένα, Θα υπογραϕεί και θα κατατεθεί στον Έπαρχο, στον Δήμαρχο και στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε και Προσχολικής Αγωγής Ρόδου ψήϕισμα των εκπαιδευτικών της Καρπάθου με τα εξής αιτήματα:

  • ΜΑΖΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν. 3848/2010
  • ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
  • ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ Η ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ, ΟΠΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ 84η Γ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΝΤΑΞΗΣ
  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΝΗΠΙΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ
  • ΠΛΗΡΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΛΟΗΜΕΡΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΘΜΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ

Συνάδελϕοι, ο αγώνας είναι κοινός. Η παρουσία όλων μας κρίνεται αναγκαία. Σήμερα στοχοποιούνται οι αναπληρωτές, αύριο θα είναι οι μόνιμοι. Επιβάλλεται να αποχωρήσουμε από τα σχολεία μας στις 12.00 και να εξηγήσουμε στους γονείς των μαθητών μας την κρισιμότητα της κατάστασης και το σοβαρό κίνδυνο υποστελέχωσης των νησιώτικων περιοχών την επόμενη χρονιά.

Αντιπροσωπεία αναπληρωτών εκπαιδευτικών Καρπάθου Αναγνωστόπουλος Γιώργος, Μπουρμπούρης Χρυσοβαλάντης, Μάντζου Μαρία, Ζαρκάδα Ηλέκτρα, Βέργος Φώτης

  Να σημειωθεί ότι   αναστάτωση προκάλεσε στο νησί της Καρπάθου  η ρύθμιση που ενέταξε   το Υπουργείο Παιδείας  στο άρθρο 35 του νομοσχεδίου  για την έρευνα  με την οποία οδηγούνται ουσιαστικά σε συγχώνευση ή κλείσιμο νηπιαγωγεία στις νησιωτικές, δυσπρόσιτες  και παραμεθόριες  περιοχές. Για πρώτη φορά θα απαιτείται συγκεκριμένος αριθμός  νηπίων ανά νηπιαγωγό σε αυτές τις περιοχές  και συγκεκριμένα  ένας νηπιαγωγός  για κάθε  πέντε νήπια σε νησιωτικές και δυσπρόσιτες  περιοχές  και ένας νηπιαγωγός  για κάθε δεκατέσσερα   νήπια  σε αστικές περιοχές.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos