σχολειαΕλλείψεις και δυσλειτουργίες στα σχολεία της Ιεράπετρας καταγγέλλει με επιστολή της στα μέσα ενημέρωσης η Ένωση Συλλόγων Γονέων δήμου Ιεράπετρας. Η ένωση διαπιστώνει ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων, με αποτέλεσμα να χάνονται διδακτικές ώρες. Τις ελλείψεις αυτές πιστοποιεί και η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.
Ιδιαίτερα μνεία γίνεται στο ΤΕΕ Ιεράπετρας, από το οποίο λείπουν 15 καθηγητές, με αποτέλεσμα οι μαθητές να κάνουν δίωρα, τρίωρα και να σχολάνε. Επίσης λείπουν και βιβλία που αποτελούν ύλη των Πανελληνίων Εξετάσεων. Ενώ η ακαταλληλότητα του κτιρίου είναι εμφανέστατη.
 
Το ίδιο ισχύει για το 1ο γυμνάσιο Ιεράπετρας και το δημοτικό σχολείο Μύρτους τα οποία, αναφέρει η ένωση, πρέπει να στεγαστούν σε νέα κτίρια, ενώ άλλα σχολεία χρειάζονται αίθουσες διδασκαλίας, όπως είναι το 3ο γυμνάσιο Ιεράπετρας, και το Δημοτικό Σχολείο Ν. Ανατολής, Γρα Λυγιάς.
 
«Είναι χαρακτηριστικό ότι η χώρα μας καταλαμβάνει την 28η θέση ανάμεσα σε 30 χώρες μέλη του ΟΟΑ στις δαπάνες για την εκπαίδευση. Οι γονείς αναγκάζονται να χώσουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν τα κενά ενώ παράλληλα προωθείται η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης» τονίζει στην επιστολή της η πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Ιεράπετρας κα. Πόπη Δασκαλάκη και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αντιδράσουν άμεσα.
 
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερα νέα σχολικά κτίρια πρόκειται να εγκαινιαστούν στην ευρύτερη περιοχή της Ιράπετρας στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos