Είμαστε αντίθετοι στη φιλοσοφία του «Ράβε - Ξήλωνε», σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα

Με έκπληξη έπεσε στην αντίληψή μας ένα δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει ότι στην Κεντρική Πλατεία, που τώρα κατασκευάζεται, επικρατεί το γνωστό «ράβε- ξήλωνε». Θα πρέπει να ενημερώσουμε τους πολίτες, ότι στη φιλοσοφία αυτής της Δημοτικής Αρχής η λογική του «Ράβε- Ξήλωνε» δεν υπάρχει και το έχουμε αποδείξει εμπράκτως. Το σχεδιασμό του κάθε έργου υλοποιεί και επιβλέπει η Τεχνική Υπηρεσία.

Η προσωπική άποψη του καθενός είναι σεβαστή. Θα περίμενε, όμως, κανείς από ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί με τα κοινά να είναι φειδωλοί στα λόγια τους, αφού γνωρίζουν τόσο το ελάχιστο προσωπικό που υπάρχει στις υπηρεσίες του Δήμου, όσο και το μέγεθος των έργων που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή, έργων εκατομμυρίων ευρώ.

Θα ήταν προτιμότερο εκείνοι που ασκούν κριτική να έχουν έρθει και να έχουν ενημερωθεί από τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και μετά να εκφράζουν την άποψή τους. Η Δημοτική Αρχή ακούει με προσοχή τις παρατηρήσεις ατόμων που έχουν ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και όλων των δημοτών, αρκεί οι παρατηρήσεις αυτές να είναι προϊόν σωστής πληροφόρησης.

Είναι πάγια τακτική του επικεφαλής της Παράταξής μας «Ιεράπετρα Νέα Πορεία» και Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Καλαντζάκη Θεοδόση, σε όλη τη διάρκεια της θητείας του που υπηρετεί τα κοινά, μιας θητείας που ξεπερνάει τα δεκαπέντε χρόνια, να μην μπαίνει σε προσωπικές αντιπαραθέσεις και ούτε να μηδενίζει και να ασκεί κριτική στο έργο των πρώην Δημάρχων και των Συνεργατών τους.

Η Δημοτική Αρχή -Ιεράπετρα Νέα Πορεία- εκφράζει την αμέριστη εμπιστοσύνη της και την στήριξή της στους υπαλλήλους όλων των Υπηρεσιών και στους Συνεργάτες της, οι οποίοι εργάζονται για την υλοποίηση εξαιρετικά σημαντικών έργων και τους ευχαριστεί για τον καθημερινό αγώνα που επιτελούν.

Στόχος μας είναι πάντα η αναπτυξιακή πορεία του Δήμου.  Με σκληρή δουλειά και προσπάθεια σχεδιάζουμε, χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε έργα που θα συνεχίσουν να βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών. Η κατασκευή της Κεντρικής Πλατείας, μιας πλατείας που έλειπε μέχρι τώρα από την τέταρτη σε μέγεθος πόλης της Κρήτης, ανήκει σε μια σειρά έργων που θα αλλάξουν την εικόνα της Ιεράπετρας και έρχεται να ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα χιλιάδων συμπολιτών μας.

Προτρέπουμε λοιπόν, όσους επιθυμούν να ασκήσουν κριτική στο έργο της Δημοτικής Αρχής και ειδικότερα στην κατασκευή της Κεντρικής Πλατείας, να κάνουν υπομονή και να περιμένουν μέχρι να δουν ολοκληρωμένη την Κεντρική Πλατεία, η οποία θα παραδοθεί σύντομα στους δημότες.

Μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία για την τοπική αυτοδιοίκηση, όπου οι μελέτες και τα έργα αξιολογούνται και τα χρήματα είναι περιορισμένα, δεν πρέπει να καλλιεργούνται αντιπαραθέσεις, αλλά αντίθετα  με σύμπνοια, συνεργασία και συνέργειες θα πρέπει να στηρίζουμε το έργο της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να προχωρούμε στη γρήγορη υλοποίηση και στη δρομολόγηση νέων έργων που έχουν ανάγκη η πόλη και τα χωριά.

Είμαστε μια Δημοτική Αρχή ανεξάρτητη. Δεν υπηρετούμε και δεν υπηρετήσαμε ποτέ κανένα κόμμα και κανένα προσωπικό συμφέρον. Υπηρετούμε μόνο το συμφέρον του Δήμου μας.

Σε αυτές τις εποχές που διανύουμε κανείς δεν περισσεύει. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα ανοιχτοί σε όλους όσοι θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς όφελος του τόπου μας.

«Ιεράπετρα Νέα Πορεία»

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos