ΑγιασμόςΕγκαινιάστηκαν την Πέμπτη (5/5) τα νέα, ιδιόκτητα πλέον, γραφεία της ΤΕΔΚ Λασιθίου τα οποία βρίσκονται στην γωνία των οδών Χορτατσών και Αναπαύσεως.
Στη τελετή, βρέθηκαν, οι Βουλευτές Λασιθίου Καρχιμάκης και Πλακιωτάκης, ο Νομάρχης Λασιθίου, οι δήμαρχοι Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου, Ιτάνου, Νεάπολης, Οροπεδίου Λασιθίου, Λεύκης, καθώς και αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού. Τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης, εκπροσώπησαν ο σύμβουλος του κ. Τζουανάκης και η διευθύντρια τοπική αυτοδιοίκησης Λασιθίου, κυρία Χριστοδούλου.

Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και Δήμαρχος Νεάπολης Νίκος Καστρινάκης, αναφέρθηκε στην ομιλία του, στο ιστορικό αλλά και στα τρέχοντα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκηση γενικότερα και του νομού Λασιθίου ειδικότερα: Από την πρώτη μορφή της Κοινότητας η οποία κατά τον Αριστοτέλη αποτελούνταν από τους « Ομογάλακτας, παίδας τε και παίδων παίδας» και την επισήμανση του Πλάτωνα για «την ανάγκη των ανθρώπων προς αλληλέγγυον υπεράσπιση των εαυών και της ουσίας των» μέχρι τη σημερινή πολύ-πολιτισμική κοινωνία. Όπως είπε ο κ. Καστρινάκης, η όλη αγορά και μετασκευή του χώρου για να στεγάσει την ΤΕΔΚ, στοίχισε περί τα 300.000 Ευρώ.
«Η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Λασιθίου, με τη μετεγκαάστασή της στα νέα ιδιόκτητα γραφεία που εγκαινιάζονται σήμερα, θα λειτουργεί ως κύτταρο ανάπτυξης πιο ευέλικτο και πιο αποτελεσματικό, και θα αποτελέσει ένα χρήσιμο βοηθό στις αναπτυξιακές προσπάθειες της Περιφέρειας», δήλωσε ο κ. Τζουανάκης, μεταφέροντας χαιρετισμό του Γ.Γ. κ. Τσόκα.
Από την πλευρά του, ο Βουλευτής Γιάννης Πλακιωτάκης, υπεραμύνθηκε των επιλογών της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο Μιχάλης Καρχιμάκης, κατηγόρησε τη νέα κυβέρνηση για ολιγωρία σε όλους τους τομείς που αφορούν στην Αυτοδιοίκηση.
Βραχασώτες, Μιλατιανοί...Η τελετή επισκιάστηκε από την παρουσία ομάδας κατοίκων της περιοχής Βραχασίου Μιλάτου, οι οποίοι αναφέρθηκαν με απρεπείς χαρακτηρισμούς σε πρόσωπα παρόντα στην τελετή, όπως για τον Βουλευτή Μιχάλη Καρχιμάκη και τον Δήμαρχο Νεάπολης Νίκο Καστρινάκη. Προκλήθηκε, ένταση και μικροσυμπλοκές με αστυνομικούς. Τελικά αντιπροσωπεία των κατοίκων συναντήθηκε με τον σύμβουλο του Περιφερειάρχη, τον Βουλευτή Γιάννη Πλακιωτάκη, και τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ και συζήτησαν για αρκετή ώρα το πρόβλημα, το οποίο θα τεθεί στη Γενική Συνέλευση της ΤΕΔΚ Λασιθίου το μεθεπόμενο Σάββατο.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos