Εκ νέου ερώτηση Θραψανιώτη περί αιολικού πάρκου
οι ανεμογεννήτριες πάνω από το Κάτω Χωριό

Με Ερώτηση και Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων,  τα οποία κατέθεσε στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, επανέρχεται  ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης,  στο θέμα  της  εγκατάστασης αιολικού πάρκου εντός κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου στην Επισκοπή Ιεράπετρας. Την Ερώτηση συνυπογράφουν 24 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με  πλήθος εγγράφων  τα οποία προσκόμισε η Επιτροπή   Πολιτών Ιεράπετρας και τα οποία έχουν κατατεθεί και στο Σ.Τ.Ε., προκύπτουν ερωτηματικά  για την διαδικασία αδειοδότησης του αιολικού πάρκου εντός αρχαιολογικού χώρου αλλά και για την μη ανάκληση της άδειας κατασκευής, όταν όπως ισχυρίζεται η Επιτροπή Πολιτών, παρανόμως διανοίχτηκαν είτε διαπλατύνθηκαν  υφιστάμενοι αγροτικοί δρόμοι .

Επίσης ζητείται μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου από την αρμόδια υπουργό κ. Μενδώνη, να κατατεθεί για την ενημέρωση της Βουλής και των πολιτών αναλυτικά το πρακτικό της συνεδρίασης του Κ.Α.Σ. με  αριθμό 21 – 2/06/2020 με θέμα :

«Ιεραρχική́ προσφυγή́ της εταιρείας “Κ.Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. – ΑΝΑΛΙΩΤΑΚΗΣ Ανώνυμη Βιομηχανική́ και Εμπορική́ Εταιρεία Εκμετάλλευσης Αιολικής Ενέργειας” κατά́ της υπ’ αριθ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΕΦΑΛΑΣ/233223/162292/ 2261/22.5.2020 Απόφασης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου με θέμα: “Μη έγκριση αιτήματος αποκατάστασης και βελτίωσης βατότητας υφιστάμενου δρόμου προς την κορυφογραμμή́ ‘Σμαϊλόγγοσι’, Δ.Δ. Κάτω Χωριού́, Δήμου Ιεράπετρας, Π.Ε. Λασιθίου”.».

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos