Από την υποδοχή Σημίτη το 2000Με την ευκαιρία της παρουσίας στην Ελούντα του Κώστα Σημίτη, το άτυπο δημοτικό συμβούλιο Βραχασίου, μας έστειλε τις παρακάτω σκέψεις:

Εμείς δεν ξεχνάμε ότι επί πρωθυπουργίας Σημίτη φτιάχτηκε αυταρχικά και ατιδημοκρατικά το σχέδιο «Ι. Καποδίστριας» και δημιουργήθηκαν οι νέοι ΟΤΑ με αποκλειστικό κριτήριο το συμφέρον του ΠΑΣΟΚ και των παραγόντων του και όχι με κριτήριο το συμφέρον και τη βούληση των τοπικών κοινωνιών.
Εμείς δεν ξεχνάμε ότι επί πρωθυπουργίας Σημίτη επιχειρήθηκε από την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ ολόκληρη εκστρατεία ανήθικης εξαγοράς και εκβιαστικής εξουδετέρωσης κάθε εστίας αντίστασης στο σχέδιο «Καποδίστριας» με την κινητοποίηση σύσσωμου του κρατικού-κομματικού μηχανισμού, έτσι ώστε να κλείσουν όλα τα μέτωπα και να φαίνεται ότι όλα προχωρούν κανονικά (όπως π.χ. έγινε στον Δήμο Αγίου Νικολάου).
Εμείς δεν ξεχνάμε ότι επί πρωθυπουργίας Σημίτη η περιοχή μας (Βραχάσι, Μίλατος, Σίσι) έγινε στόχος της προσπάθειας αναγκαστικής και ετσιθελικής επιβολής του νόμου «Καποδίστρια» με δικαστικά, πειθαρχικά, αστυνομικά μέτρα, προσπάθεια επιβολής που είχε ως αποτέλεσμα τα τραγικά επεισόδια της 3ης Ιουλίου 2001 και την απώλεια της ζωής του συναγωνιστή μας Μ. Λασιθιωτάκη, ενώ συνεχίστηκε με το ανελέητο υπηρεσιακό κυνηγητό εις βάος του προέδρου της επιτροπής αγώνα Γ. Σφυράκη, με την γνωστή επίσης δυσάρεστη εξέλιξη.
Εμείς δεν ξεχνάμε ότι επί πρωθυπουργίας Σημίτη δεχθήκαμε δεκάδες ψεύτικες υποσχέσεις από τους εκάστοτε υπουργούς, υφυπουργούς και περιφερειάρχες για διευθέτηση του προβλήματος της περιοχής «στο άμεσο μέλλον», δημόσιες υποσχέσεις που δεν έγιναν ποτέ πράξη και που αποδείχτηκαν ξεκάθαρη κοροϊδία.
Εμείς δεν ξεχνάμε ότι επί πρωθυπουργίας Σημίτη στο νομό Λασιθίου άνθισε και γιγαντώθηκε το γνωστό κομματικοκρατικό κατεστημένο με τα «εκσυγχρονιστικά» χαρακτηριστικά του ρουσφετιού, των προσωπικών εκβιασμών και της παντελούς απουσίας κρατικών έργων, που οδήγησε το Λασίθι στη θέση του ουραγού της Κρήτης σε όλους τους τομείς (πλην βεβαίως του τομέα των στρατεύσιμων στην Πολεμική Αεροπορία).
Εμείς δεν ξεχάσαμε τα δεινά που επιφύλαξε η πρωθυπουργία Σημίτη στην περιοχή και στο νομό μας (ή σύμφωνα με την έκφραση του ίδιου του Κ. Σημίτη «στου διαόλου τη μάνα») και στις βουλευτικές εκλογές του Απρίλη του 2004 δώσαμε σο ΠΑΣΟΚ την απάντηση που πιστεύουμε ότι του άξιζε. Δυστυχώς όμως τότε ο Κ. Σημίτης είχε ήδη φύγει.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos