ΕΟΣ Λασιθίου πεζοπορία στο Αστρακιανό φαράγγι
προς Νεραϊδόσπηλιο

Την Κυριακή 23-8-2020 ο ΕΟΣ Λασιθίου διοργανώνει για τα μέλη του πεζοπορία στο Αστρακιανό φαράγγι. Το Αστρακιανό φαράγγι αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου γεωλογικού συμπλέγματος που εντάσσεται στην περιοχή του Οικολογικού Πάρκου του Γιούχτα στο Ηράκλειο. 

Το πάρκο περιλαμβάνει το όρος Γιούχτα και τρία φαράγγια: το Kνωσανό, το Κουναβιανό και το Αστρακανό ,με συνολικό μήκος  τα 22 χλμ.ολόκληρη η περιοχή είναι ενταγμένη στο δίκτυο των περιοχών Natura 2000).

Το μονοπάτι που θα περπατήσουμε διασχίζει ένα τοπίο εξαιρετικού φυσικού κάλλους, με πηγές, ποτάμι, μικρούς καταρράκτες και οργιώδη βλάστηση.Συντάμε επίσης  ένα παλιό υδραγωγείο, εν χρήσει μέχρι σήμερα, που υδροδοτεί το Ηράκλειο, ενώ παλαιότερα λειτουργούσαν 10 νερόμυλοι. Αφετηρία μας θα είναιη “Αστρακιανή καμάρα” και τερματισμός μας  θέση “Καλή Ράχη” εκεί που το Αστρακιανό ενώνεται με το Κουναβιανό Φαράγγι και συνεχίζει ο ποταμός Καρτερός.Ενδιάμεσα θα περάσουμε από τον “Νεραϊδόσπηλιο” με την όμορφη λίμνη και με το σπήλαιο, καθώς και από την γέφυρα  των Αιτανίων.

-Η εξόρμηση θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγιές που ισχύουν για τα αθλητικά σωματεία με στόχο τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2. 

Η μετάβαση στην περιοχή  θα γίνει με δικά μας μέσα.

-Εξοπλισμός :Oρειβατικά παπούτσια-αρβύλα, ορειβατικά μπατόν, καπέλο, αντιηλιακό και κάποιο σνάκ-νερό.

Αναχώρηση :

 Για  τα μέλη μας απο Οροπέδιο και Ηράκλειο  το ραντεβού θα είναι στο χωριό Σκαλάνι στις 08:30 το πρωί.

Για τα μέλη μας  από Άγιο Νικόλαο αναχώρηση στις 07:30 το πρωί της Κυριακής. (Λασιθιώτικος  Φούρνος κόμβος Ξεροκάμπου) 

-Διάρκεια πεζοπορίας: 4 ώρες 

-Βαθμός Δυσκολίας: 1

-Αρχηγός: Δρόσσος  Βασίλης 

Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής: 

 www.eoslasithiou.gr

Facebook :  eoslasithi 

eoslasithiou@gmail.com

6972667591

694 8040401- 697 5958206

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos