δήμαρχος, αντιδήμαρχος με τον πρόεδρο του Καβουσού Γιάννη Ρεμεδιάκη
δήμαρχος, αντιδήμαρχος με τον πρόεδρο του Καβουσού Γιάννη Ρεμεδιάκη

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο, κ. Ι. Ρεμεδιάκη και τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Καβουσίου, κ. Κ. Πλακαντωνάκη και Ι. Χαλκιαδάκη είχαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Αντιδήμαρχος Τοπικών Κοινοτήτων, κ. Ανδρέας Παπαδοπετράκης

και ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης – Άρδευσης – Αποχέτευσης, κ. Χάρης Κορνάρος στο πλαίσιο ενημέρωσης για θέματα και προβλήματα της Τοπικής Κοινότητας.

Κατά την επίσκεψή τους συζήτησαν για θέματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή και τους οικισμούς Τσαμάντι και Δακαλεύρι, καθώς επίσης και για θέματα σχετικά με την αγροτική οδοποιία, την άρδευση, την ύδρευση και τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος πραγματοποίησε επίσκεψη σε όλες τις πηγές της ευρύτερης περιοχής  καθ’ υπόδειξη του αρμόδιου Αντιδημάρχου και του  Τοπικού Συμβουλίου και παράλληλα συζήτησε με κατοίκους των οικισμών οι οποίοι και αναφέρθηκαν στα χρονίζοντα προβλήματα που τους προκαλούν μεταξύ άλλων αγανάκτηση.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος « αναφορικά με την αγροτική οδοποιία μέχρι σήμερα από πλευράς δήμου έχει γίνει συστηματικός καθαρισμός των αγροτικών δρόμων και μετά από πολλή προσπάθεια ένα δίκτυο αρκετών χιλιομέτρων έχει καθαριστεί με αποτέλεσμα να βελτιωθεί η προσπελασιμότητά του και η διέλευση των οχημάτων, ενώ όσον αφορά το πρόβλημα με τα ανεπιτήρητα αρκετές είναι οι προσπάθειές που έχουν γίνει σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς. Πρόκειται για ένα πρόβλημα σύνθετο που δεν έχει λυθεί και που από πλευράς μας θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, εφαρμόζοντας όσα προβλέπει η νομοθεσία προκειμένου να προστατευθούν οι καλλιέργειες»

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Καλαντζάκης  «μείζον ζήτημα για την ευρύτερη περιοχή του Καβουσίου είναι η ύδρευση, αφού τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρξε σχεδιασμός για μόνιμη λύση ύδρευσης σε περιοχές όπως η Αύγος, το Τσαμάντι και το Δακαλευρί Αυτό που σήμερα χρειάζεται, δεδομένου ότι στις περιοχές αυτές έχουν χτιστεί πολλές νέες κατοικίες και δεδομένου ότι πρόκειται για περιοχές που διαθέτουν αρκετές πηγές, είναι η εκπόνηση μελέτης για τη μεταφορά νερού ύδρευσης προκειμένου βρεθεί μόνιμη και ουσιαστική λύση.

Από πλευρά μας καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να υποστηρίζουμε την καθημερινότητα των Τοπικών Κοινοτήτων με παρεμβάσεις και έργα υποδομών. Στην προσπάθειά αυτή ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη συνεργασία τον πρόεδρο και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Καβουσίου. Σε μια δύσκολη για την αυτοδιοίκηση εποχή, όπως τη σημερινή, μόνο μέσα από τη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, της Υπηρεσίες του Δήμου, τα Τοπικά Συμβούλια, φορείς και συλλόγους μπορούν πραγματικά να δοθούν λύσεις στα τόσα προβλήματα μπροστά σε ένα ανύπαρκτο κράτος».

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos