Βουλγαράκης, Πλακιωτάκης,  Αποστολάκου

Στο Μουσείο Αγ. Νικολάου

Την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του αρχαιολογικού Μουσείου Αγίου Νικολάου, με 5 εκατομμύρια Ευρώ αλλά και 1,8 εκατομμύρια Ευρώ για τη Σπιναλόγκα, ανακοίνωσε ο Υπουργός Πολιτισμού  Γιώργος Βουλγαράκης, κατά την επίσκεψη του το απόγευμα της Πέμπτης (1/3) στον ¶γιο Νικόλαο.
Ακόμα τόνισε ότι θα γίνουν μια σειρά παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία του νομού όπως στο ανάκτορο της Ζάκρου για την αξιοποίηση και την ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων.

Από τη πλευρά του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης, του έθεσε μια σειρά αιτήματα για τον δήμο, ενώ ο Δημοτικός Σύμβουλος Μανόλης Θραψανιώτης, του έδωσε το βιβλίο της Victoria Hislop, the Island, το οποίο αναφέρεται στη Σπιναλόγκα με το αίτημα της συνδρομής για τη παρουσίαση του βιβλίου στο νησί, το οποίο έχει ήδη με τις πωλήσεις του δημιουργήσει αρκετή τουριστική κίνηση στη περιοχή.
Πριν τον ¶γιο Νικόλαο, ο Υπουργός πέρασε από τη Νεάπολη όπου είδε από κοντά τις εργασίες για την αρχαιολογική συλλογή.

Παρατηρώντας το Ηράκλειο

Στον Κούλε

Το μεσημέρι είχε εξαγγείλει συνολικά παρεμβάσεις στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία των τεσσάρων νομών της Κρήτης. Στόχος είναι να προστατευθεί, αλλά και να αναδειχθεί ο μνημειακός πλούτος της Κρήτης.
Το έργο της επέκτασης – ανακαίνισης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου ο προϋπολογισμός φτάνει τα 22 εκατ. ευρώ. Ο κ. Βουλγαράκης ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους με 1 εκατ. ευρώ η προσωρινή έκθεση, που θ φιλοξενηθεί στην επέκταση του μουσείου.
Επίσης, ανέφερε ότι η νέα μόνιμη έκθεση θα χρηματοδοτηθεί από το Δ’ ΚΠΣ με προϋπολογισμό περίπου 2 εκατ. ευρώ.
Αναφερόμενος στα Νεώρια είπε ότι προβλέπεται η υλοποίηση επεμβάσεων αποκατάστασης προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ.
Μιλώντας για τις επεμβάσεις στην Κνωσό, που χρηματοδοτούνται με προϋπολογισμό ύψους σχεδόν 5,5 εκατ. ευρώ, ανέφερε ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν σε νέες περιοχές με 2 εκατ. ευρώ.

Το υπόμνημα του Δημάρχου Αγίου Νικολάου

Δείτε τη παρουσίαση του Υπουργού (Power Point)

Γιώργος Τουτουδάκης
Print Friendly, PDF & Email

Από manos