εργατοϋπαλληλικό κέντρο Λασιθίου
εργατοϋπαλληλικό κέντρο Λασιθίου

Με επιστολή του προς τους βουλευτές Λασιθίου, Μανώλη Θραψανιώτη και Γιάννη Πλακιωτάκη, το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Λασιθίου, ο σύνδεσμος υπαλλήλων ξενοδοχείων Λασιθίου, το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Ιεράπετρας, το σωματείο εργαζομένων Ήλιος Παλλάς Sunwing Δαυίδ και το σωματείο οδηγών τουριστικών λεωφορείων ανατολικής Κρήτης, ζητούν την επαναφορά του Επιδόματος Ανεργίας των Εποχικά και μη Απασχολούμενων στα προηγούμενα επίπεδα.

Κύριοι Βουλευτές,

Την Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 11 π.μ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Εργατικών Κέντρων, Σωματείων Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης και Ρόδου με θέμα:

«Επαναφορά του Επιδόματος Ανεργίας των Εποχικά και μη Απασχολούμενων στα προηγούμενα   επίπεδα».

Στη συνάντηση αποφασίστηκαν:

α) Να τεθεί το παραπάνω ζήτημα στους Βουλευτές, που εδρεύουν στους Νομούς των Εργατικών Κέντρων, καθώς και στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια.

β) Να ζητηθεί άμεσα συνάντηση με το Υπουργείο Εργασίας καθώς και με τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Τουρισμού, για να τεθεί το παραπάνω ζήτημα.

Είναι γνωστό ότι με την ψήφιση του Ν.3986/11 δόθηκε  η «χαριστική βολή» στους εποχικά εργαζόμενους και άνεργους, των οποίων τα εισοδήματα μειώθηκαν κατά πολύ, αφού  η επιδότηση των εποχικά απασχολούμενων περιορίστηκε στους τρεις μήνες, ενώ παράλληλα υπήρξε σημαντική μείωση του ποσού χορήγησής της.

Την «ταφόπλακα» ήρθε να βάλει ο νόμος και στις γενικές κατηγορίες επιδοτούμενων, αφού όσοι έχουν επιδοτηθεί κατά τα τέσσερα τελευταία έτη 400 ημέρες, αποκλείονται τελείως από την  τακτική επιδότηση. Αυτή είναι η επιβράβευση όσων διεκδικούν το μεροκάματο.

Ακόμη ένας «μαύρος» χειμώνας περιμένει χιλιάδες εργαζόμενους και άνεργους ύστερα από ένα καλοκαίρι σκληρής δουλειάς και μειωμένων μισθών. Μπροστά σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου, τα σωματεία ξενοδοχοϋπαλλήλων και οδηγών τουριστικών λεωφορείων, ζητούν επιτακτικά την επαναφορά του ταμείου ανεργίας στα προηγούμενα επίπεδα, καλώντας και εσάς να σταθείτε πλάι, έμπρακτα, στις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζόμενων και άνεργων.

Με εκτίμηση

Εργατοϋπαλληλικό  Κέντρου Λασιθίου

O Πρόεδρος  Μανόλης Πεπόνης

Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ξενοδοχείων Λασιθίου                       Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ιεράπετρας

Ο Πρόεδρος Μιχάλης Γαρεφαλάκης                                            Η Πρόεδρος  Άννα Φανουράκη

Σωματείο  Εργαζομένων ΗΛΙΟΣ ΠΑΛΛΑΣ                                    Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων

SUNWING   ΔΑΥΙΔ                                                                                         Ανατολικής Κρήτης

Η Πρόεδρος  Πόπη Παππά                                                   Ο Πρόεδρος  Μανόλης Κοκολάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos