Οι διεκδικήσεις είναι γιορτή ή τίποτα, Η γιορτή είναι διεκδίκηση ή δεν υπάρχει

Αν και οι κατακτήσεις των γυναικών είναι σημαντικές, εξακολουθούν να υφίστανται διακρίσεις και να ζουν καθημερινά σε συνθήκες καταπίεσης, εκμετάλλευσης και καταναγκασμού (π.χ. βία κατά των γυναικών, υπο-εκπροσώπηση στα κέντρα λήψης αποφάσεων, μισθολογικές ανισότητες, επαγγελματικός διαχωρισμός, ανεργία κ.λπ.). Οι έμφυλες ανισότητες αφορούν σε ένα ευρύ εξουσιαστικό πλέγμα σχέσεων που οι γυναίκες βιώνουν στην εργασία, στην πολιτική, στην οικογένεια, σε όλες τις εκφάνσεις των κοινωνικο-οικονομικών τους δραστηριοτήτων.

Οι αγώνες και οι διεκδικήσεις των γυναικών δεν έπαψαν ποτέ να αποτελούν μια συνεχή διαδικασία μετασχηματιμο της ιστορίας του και κατάκτησης των δικαιωμάτων τους. Η ισότητα των φύλων δεν είναι μια υπόθεση που απομονώνεται σε μια «επέτειο», δεν διασκορπίζεται σε έναν κονιορτό εορταστικών γεγονότων, δεν εντοπίζεται μόνο σε ένα ορόσημο-καταγωγή (8 Μάρτη 1857: απεργία υφαντριών στη Νέα Υόρκη για τη μείωση τω ωρών εργασίας και για ίσα μεροκάματα με τους άνδρες, η οποία πνίγηκε στο αίμα μετά από αστυνομική επίθεση).

 Τα πολλά και χρονίζοντα γυναικεία ζητήματα είναι παρόντα, ζητούν επίλυση και δεν αφορούν μόνο σε μια «ημέρα-άλλοθι». Οι εργαζόμενες/-οι στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.), του μοναδικού επίσημου φορέα για την προώθηση ισότητας των φύλων καταγγέλλουν την αναστολή των δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών που τα Κέντρα Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Γυναικών του Κ.Ε.Θ.Ι. (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, ράκλειο και Πάτρα) παρείχαν σε χιλιάδες γυναίκες με σκοπό την ψυχοκοινωνική υποστήριξη, τη νομική συμβουλευτική και τη στήριξή τους σε θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας. Παράλληλα, η Διοίκηση του φορέα, αποδεικνύοντας έμπρακτα την «ευαισθητοποίησή» της στα έμφυλα ζητήματα και τη «φιλεργατική» πολιτική της, αποφάσισε ότι καμία και κανείς εργαζόμενη/-ος δεν καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Επιπρόσθετα, απέκλεισε ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων στο Κ.Ε.Θ.Ι. -στην πλειονότητά τους γυναίκες με ειδική εμπειρία και κατάρτιση στα θέματα φύλυ- από το δικαίωμά τους στην εργασία. Ένας αριθμός αυτών προσέφυγε στη δικαιοσύνη και έχει πετύχει προσωρινή διαταγή , που υποχρεώνει το Κ.Ε.Θ.Ι να εξακολουθήσει να αποδέχεται την εργασία τους. Ταυτόχρονα, νέες/-οι εργαζόμενες/-οι προσλαμβάνονται στο φορέα [27 άτομα προσλήφθηκαν έσα από τις προκηρύξεις (ΕΠΕΑΕΚ – 5.3) και ορισμένα από αυτά δεν πληρούν ούτε τα απαραίτητα προσόντα, έτσι όπως περιγράφονταν στις προκηρύξεις – 23 άτομα προσλήφθηκαν χωρίς διαδικασία προκήρυξης, μέσω αδιαφανών διαδικασιών.] Οι εργαζόμενες/-οι που παραμένουν στο φορέα εργάζονται σε συνθήκες ανασφάλειας και ομηρίας, αφού ακόμα δεν έχουν υπογράψει συμβάσεις, ενώ σε αρκετές από αυτές έχουν αφαιρεθεί οι προηγούμενες αρμοδιότητές τους.

Παρά τις δυσκολίες είμαστε αποφασισμένες/-οι να συνεχίσουμε συλλογικά την προσπάθεια που ξεκινήσαμε. Ζητάε τη συμπαράσταση όλων σας, προκειμένου να συνεχίσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας στις γυναίκες που τις έχουν ανάγκη και να μην προστεθούμε και εμείς στις λίστες των ανέργων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου / ¶μεση δικαίωση των αιτημάτων των εργαζομένων στο Κ.Ε.Θ.Ι.

Δημόσιες και δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες στήριξης και ενδυνάμωσης γυναικών / Χρηματοδότηση με σταθερό κονδύλιο του κρατικού προϋπολογισμού

Έμπρακτη προώθηση της ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ (Κ.Ε.Θ.Ι.)

Print Friendly, PDF & Email

Από manos