Μαθηματική εταιρείαΗ Ομάδα «Θαλής+Φίλοι» διοργανώνει στο Ηράκλειο το Σάββατο 20 Οκτωβρίου ημερίδα με τίτλο «Φθινοπωρινές Ιστορίες Αγνώστων» στην αίθουσα Ανδρόγεω. Η εκδήλωση απευθύνεται κατά προτεραιότητα στους καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης. Δεν απευθύνεται όμως μόνο σε μαθηματικούς αλλά και σε φυσικούς, καθηγητές πληροφορικής, φιλολόγους, βιβλιοθηκονόμους και σε φιλαναγνώστες κάθε λογής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών απευθύνεται και σε κάθε ενδιαφερόμενο να ξεκινήσει μια Λέσχη Ανάγνωσης Μαθηματικής Λογοτεχνίας σε χώρους εκπαίδευσης, εργασίας ή άλλης κοινωνικής δραστηριότητας.

Σκοπός της ημερίδας είναι να προετοιμάσει καλύτερα τους δημιουργούς καινούργιων Λεσχών, μεταφέροντάς τους βασικές τεχνικές και εμπειρίες σχετικά με τις Λέσχες Ανάγνωσης που θα τους βοηθήσουν να καλλιεργήσουν γόνιμο διάλογο και προβληματισμό. Επιπλέον θα γίνει η παρουσίαση τριών βιβλίων από συναδέλφους που τα έχουν δουλέψει μέσα και έξω από τα σχολεία, προκειμένου κάθε μέλος του Εργαστηρίου να μπορέσει να ετοιμαστεί για δουλειά πάνω στα πέντε αυτά βιβλία μαθηματικής λογοτεχνίας που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Τέλος, μαθητές δυο σχολείων θα μοιραστούν την εμπειρία και τις εντυπώσεις τους σχετικά με τη Λέσχη Ανάγνωσης στην οποία συμμετείχαν πέρσι.

Λεπτομέρειες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να έχουν από τη συντονίστρια κα Παπαδογιαννάκη στο e-mail στο p23pericles@yahoo.gr ή στο τηλέφωνο 6972699261.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Λασιθίου
 
Ο Πρόεδρος
 
Ιωάννης Ευαγγ. Σταμέλος
Print Friendly, PDF & Email

Από manos