η Ένωση Γονέων Μαθητών δήμου Αγίου Νικολάου  προχωράει στη δημιουργία Σχολών γονέων

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ένωση Γονέων Μαθητών δήμου Αγίου Νικολάου  προχωράει στη δημιουργία Σχολών γονέων.  Τα προγράμματα απευθύνονται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, ανεξάρτητα από εθνική προέλευση, ηλικία και μόρφωση και  αναπτύσσονται από εξειδικευμένους επιστήμονες που παρέχουν στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις, ανταλλαγή εμπειριών και ευκαιρίες για προβληματισμό.

 Για τη φετινή χρονιά, οι σχολές γονέων θα περιλαμβάνουν δύο θεματικές ενότητες και είναι οι κάτωθι:

Η Ένωση Γονέων Μαθητών δήμου Αγίου Νικολάου και το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ξεκινούν, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σχετικό πρόγραμμα, με βασική θεματολογία :

Στάδια Εξάρτησης

• Παράγοντες που οδηγούν στην εξάρτηση. Οι δυο αυτές θεματικές αφορούν όλο το φάσμα των εξαρτήσεων (ναρκωτικά, αλκοόλ, τζόγο, διαδίκτυο), καθώς, βάση ερευνών, το υπόβαθρο είναι κοινό. Οι συνεδρίες θα γίνονται στο χώρο του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, Καπετάν Ταβλά και Μεταμορφώσεως στον Άγιο Νικόλαο, αρχής γενομένης από τον επόμενο μήνα.

Η δεύτερη θεματική ενότητα των σχολών Γονέων αφορά  τη μέθοδο Gordon.

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε από τον διεθνή οργανισμό ‘Gordon Training International’ και στηρίζεται στην φιλοσοφία του Thomas Gordon, κλινικού ψυχολόγου και επανειλημμένα υποψήφιου για το βραβείο Νόμπελ, πρωτοπόρου στην ανάπτυξη της επικοινωνίας, την διαχείριση συγκρούσεων και την βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε γονείς, παιδαγωγούς και όλους όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τεχνικές για να: βοηθούν τα παιδιά να αντιμετωπίζουν και να επιλύουν τα προβλήματά τους ώστε να αισθάνονται τα ίδια πιο ικανά και αυτόνομα. και αντιμετωπίζουν την μη αποδεκτή συμπεριφορά των παιδιών και να επιλύουν τις μεταξύ τους συγκρούσεις, σεβόμενα τις διαφορετικές απόψεις, πάντα με αμοιβαίο σεβασμό.

Οι συνεδρίες της δεύτερης θεματικής ενότητας θα λάβουν χώρα στην κάτω αίθουσα του πρώην ειρηνοδικείου, στον Άγιο Νικόλαο.

Για περισσότερες πληροφορίες και αποστολή αιτήσεων(με επισήμανση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάθε ενότητα ξεχωριστά) στο mail της ένωσης Enosisgkdagn@gmail.com και στα  τηλ. 6976204208 κυρία Γάλλου Μαρία(για την πρώτη θεματική ενότητα) 6982095285 κυρία Κρητσωτάκη Ιωάννα( για τη δεύτερη θεματική ενότητα)

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos