Πετραλιά με ΠαρολυμπιονίκεςΗ Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2005 στο Ηράκλειο της Κρήτης, υπέγραψε με τον Δήμαρχο ρακλείου κ. Ιωάννη Κουράκη Μνημόνιο Συνεργασίας, με στόχο την αθλητική αξιοποίηση του Ολυμπιακού Συγκροτήματος του Παγκρήτιου Σταδίου και τη βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική αξιοποίηση της συνολικής έκτασης, παρουσία βουλευτών της περιοχής και τυ Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα.

Σε δηλώσεις της η κ. Πετραλιά τόνισε ότι «η υπογραφή του μνημονίου αποτελεί το πρώτο βήμα για την ανάπλαση του Δυτικού άξονα και του παραλιακού μετώπου της πόλης του Ηρακλείου» και πρόσθεσε «Είναι σταθερή η απόφαση της κυβέρνησης να επανέλθουν οι εγκαταστάσεις και η προστιθέμενη αξία των Ολυμπιακών αγώνων στους πολίτες, με στόχο την αναβάθμιση του Ελληνικού αθλητισμού και του Πολιτισμού , της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με μοναδικό γνώμονα πάντοτε το κοινωνικό συμφέρον».

Δημοσιογράφος: «Εκφράζονται διαφωνίες από κυβερνητικά στελέχη για τον προϋπολογισμό»
Φάνη Πάλλη-Πετραλιά: «Η κυβέρνηση προχωρεί σε μεταρρυθμίσεις, η χώρα δεν μπορεί πλέον να προχωρήσει με απλή διαχείριση. Χρειάζονται οι μεταρρυθμίσεις και άλλωστε φαίνεται πολύ καθαρά ότι οι πολίτες γνωρίζουν τις δυσκολίες αλλά κρίνουν επιζητούν και στηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις».

Από την πλευρά του ο κ. Ιωάννης Κουράκης χαρακτήρισε «άριστη» την συνεργασία του με την κ Πετραλιά και τόνισε ότι «με την αξιοποίηση των υπερσύχρονων εγκαταστάσεων του Παγρήτιου Σταδίου, αναπτύσσεται παράλληλα το παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου και προσφέρονται πλέον στον πολίτη υπηρεσίες, υψηλού επιπέδου».

Ο κ. Σεραφείμ Τσόκας στην ομιλία του τόνισε ότι «με την υπογραφή του μνημονίου πραγματοποιείται συμβολικά και ουσιαστικά, η μεταβίβαση μιας σημαντικής ολυμπιακής εγκατάστασης στα χέρια του ελληνικού λαού» και επεσήμανε ότι « το Παγκρήτιο Στάδιο αποτελεί ένα πολυδύναμο αθλητικό κέντρο, ικανό να φιλοξενήσει αγώνες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο».

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Εταιρίας «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε. κ. Χρήστος Χατζηεμμανουήλ υπογράμμισε ότι « τα Ολυμπιακά Ακίνητα με την συνεργασία και του Δήμου Ηρακλείου θα παραδώσουν στον πολίτη ένα υπερσύχρονο Στάδιο».

Νωρίτερα, η Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε την Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Κρήτης όπου συναντήθηκε με τους παραολυμπιονίκες κυρίους Μαράκη Μανώλη και Καπελάκη Γιώργο και τους υποσχέθηκε «ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους παραολυμπιονίκες και τους παραολυμπιακούς αγώνες, εν όψει και των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, το 2008».

Η κ. Πετραλιά συνοδευόταν από το Γενικό Γραμματέα Ολυμπιακής Αξιοποίησης κ. Σπύρο Κλαδά και τον Πρόεδρο της εταιρίας «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.» κ. Χρήστο Χατζηεμμανουήλ.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos