Η Αντεγκληματική Πολιτική της ΑστυνομίαςΗ Αντεγκληματική Πολιτική της Αστυνομίας παρουσιάστηκε το πρωί του Σαββάτου (29/1) στο κινηματοθέατρο REX, στον ¶γιο Νικόλαο, όπως γίνεται κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια, αλλά και οι γενικότεροι στόχοι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου, όσον αφορά στο νομό. Σύμφωνα με τα  όσα είπε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος Νίκος Ασημακόπουλος, ο νομός Λασιθίου, θεωρείται γενικότερα φιλήσυχος νομός, αν και κάποια σημάδια ανόδου τη εγκληματικότητας καταγράφονται και εδώ.
 
Ενώ επισήμανε πως ο νομός Λασιθίου είναι ο νομός με τη μικρότερη εγκληματικότητα στην Κρήτη και από τους πιο ήσυχους στη χώρα.
 
Ο προϊστάμενος του γραφείου ασφαλείας και τάξης, Ευστράτιος Προβιδάκης, δημοσιοποίησε την Αντεγκληματική πολιτική σε επίπεδο Κρήτης καθώς και για τα μέτρα που λαμβάνονται.
 
Από την πλευρά του, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου, κ. Ζαχαρίας Δαϊλάκης, έκανε κατΆ αρχήν έναν απολογισμό, για το προηγούμενο έτος και στη συνέχεια ανέλυσε τους φετινούς στόχους, πάντα στα πλαίσια που έχει θέσει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
 
Βασικές προτεραιότητες, ναρκωτικά, οδική ασφάλεια, ναρκωτικά, σεξουαλική εκμετάλλευση, λαθρομετανάστευση κ.ά., όπως είπε ο κ. Δαϊλάκης. Όσον αφορά τα αρκωτικά, θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση της αστυνομίας με τους κοινωνικούς φορείς του νομού.
 
Πάντως ο κεντρικός στρατηγικός στόχος και η φιλοσοφία της αντεγκληματικής πολιτικής που αποτυπώνεται στο δίπτυχο «Σύγχρονη και αποτελεσματική Αστυνομία κοντά στον πολίτη», παραμένει ως η βασική αρχή και για το 2006.
 
Οι προτεραιότητες της πολιτικής είναι μεταξύ άλλων η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, η καταπολέμηση των ναρκωτικών, η αντιμετώπιση της μικροεγκληματικότητας, η οδική ασφάλεια, η προστασία των ανηλίκων κ.ά.
 
Ειδικά για την προστασία των ανηλίκων ο κ. Δαϊλάκης ανέφερε ότι: «ενεργήθηκαν 607 έλεγχοι σε νυκτερινά κέντρα, μπαρ, καταστήματα για τον περιορισμό του φαινομένου της εισόδου – παραμονής και της κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών σ΄ αυτά από ανήλικους μαθητές. Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με μεγάλη αυστηότητα και αποτελούν προσωπικό μου στόχο και προτεραιότητα για το τρέχον έτος».
 
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας, ο Αντινομάρχης Λασιθίου, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λασιθίου Μιχάλης Καρχιμάκης, ο πολιτευτής Λασιθίου της Ν.Δ. Γιάννης Πευκιανάκης, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Δαδινόπουλος, η πολιτευτής ΠΑΣΟΚ  Δέσποινα Καρνιαδάκη, ο πολιτευτής ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουνενός, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου, η διευθύντρια του Τ.Ε.Ι. Αγίου Νικολάου και άλλοι.
 
Παρόντες στης εκδήλωση, ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, ο Βουλευτής Λασιθίου Μιχάλης Καρχιμάκης, ο πολιτευτής της ΝΔ, Γιάννης Πευκιανάκης, ο Πολιτευτής ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουνενός, αστυνομικοί από όλο το νομό και αρκετός κόσμος.
 
Εκ μέρους της Αστυνομίας, παραβρέθηκαν, ο αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, ο υπεύθυνος ασφαλείας Κρήτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου και υψηλόβαθμοι αστυνομικοί του Νομού.
 
Χθες (27.1) η αντεγκληματική πολιτική της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσιάστηκε στο νομό Ρεθύμνου, ενώ τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί στα Χανιά.
 
 
γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos