Η γιορτή της Πατάτας Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία για την δημιουργία συσκευαστηρίου πατάτας στο Οροπέδιο Λασιθίου, το οποίο θα πληροί όλες τις προδιαγραφές για τη σύγχρονη διακίνηση της ποιοτικής πατάτας που παράγεται στο Οροπέδιο. Ατό ανακοίνωσε ο Διευθυντής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών κ. Θεόδωρος Μουδάτσος κατά την πρώτη ημέρα της καθιερωμένης τριήμερης «γιορτής της πατάτας» στο Τζερμιάδων.

Η Ένωση έχει προχωρήσει ήδη στην ανακαίνιση του τυροκομείου και την αλλαγή όλου του μηχανολογικού εξοπλισμού ενώ υπάρχει μελέτη για νέο τυροκομείο με μεγαλύτερους χώρους, έργο το οποίο θα επιδιωχθεί η ένταξη του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Επίσης δημιουργήθηκε συγκρότημα συγκόλλησης χαρτοκιβωτίων για να διευκολυνθούν οι παραγωγοί και να προσαρμοστούν στα να πρότυπα που απαιτεί η νομοθεσία για την τυποποίηση των κηπευτικών προϊόντων ενώ σχεδιάζεται και η δημιουργία νέου συγκροτήματος ζωοτροφών. Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Γεώργιος Βλάσσης τονίζοντας παράλληλα ότι χρειάζεται πάντα η στήριξη από το κράτος των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η Ένωση.
Η 12η Γιορτή Πατάτας ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Τζερμιάδων «Αναγέννηση» κ. Μιχάλη Πατεράκη ο οποίος τόνισε ότι η γιορτή γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερη χάρη στη στήριξη του κόσμου, των χορηγών και των φορέων που την υποστηρίζουν.
Στη συνέχεια ο Γεωπόνος της ΕΑΣ Λασιθίου κ. Γεώργιος Χαριτάκης αναφέρθηκε σε προβλήματα που αφορούν τους καλλιεργητές πατάτας δίνοντας συμβουλές για την αντιμετώπιση τους.
Χαιρετισμός απεύθυνε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γεργιος Μηλιαράς, ενώ παραβρέθηκε ο βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, Δημοτικοί και Νομαρχιακοί Σύμβουλοι. Η βραδιά έκλεισε με μεγάλο κρητικό γλέντι από το συγκρότημα του Μανόλη Ρασιδάκη. Χόρεψαν οι μαθητές της σχολής χορού του Δημήτρη Τζανάκη.
Την Γιορτή της Πατάτας διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τζερμιάδων «Αναγέννηση». Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου. Τις εκδηλώσεις υποστηρίζει η Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Λασιθίου.

Δελτίο Τύπου του Δήμου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos