Η δημοτική αρχή βολεύεται με εργασιακές συμβάσεις "ομηρίας ορισμένου χρόνου"
Λαϊκή Συσπείρωση οροπεδίου Λασιθίου

Από την αρχή της θητείας μας οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Οροπεδίου Λασιθίου υποστηρίζουμε τη στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου με μόνιμο προσωπικό. Παρ όλες τις πιέσεις μας η Δημοτική Αρχή «αρνείται» να διεκδικήσει από την κεντρική διοίκηση και δεν υποβάλλει κανένα σχετικό αίτημα. Αντίθετα προτιμά να «κλείνει το μάτι»  και να βολεύεται με εργασιακές συμβάσεις «ομηρίας ορισμένου χρόνου» που προωθεί και αυτή η κυβέρνηση. Αυτό βέβαια εξυπηρετεί τη Δημοτική Αρχή γιατί της δίνει τη δυνατότητα να εκμεταλλεύεται αυτές τις συμβάσεις ομηρίας όπως την βολεύει την κάθε φορά, είτε για εκλογικούς λόγους είτε για να εκβιάσει εργασιακά άλλους εργαζόμενους και ανέργους.

Αυτό έδειξε με την τελευταία της μεθόδευση στην πρόσφατη προκήρυξη του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου για την πρόσληψη με οκτάμηνες συμβάσεις προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων σε 17 θέσεις εργασίας.

Είναι εντελώς απαράδεκτη η πρακτική του Δημάρχου να δημοσιεύσει την προκήρυξη για μόνο μία ημέρα στις 24/2/2021 και να καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αιτήσεις για μόνο μία ημέρα έως τις 25/2/2021 χωρίς να δώσει χρόνο σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Αντικειμενικά αυτή η πρακτική επιβεβαιώνει όσα ακούγονται ως φήμες, ότι κάποιοι έχουν την πληροφρία νωρίτερα και έτσι έχουν τον χρόνο για να «πιάσουν» ότι υπάρχει προκήρυξη και ανάλογο χρόνο για  προετοιμασία και συμμετοχή.  Είναι φανερό ότι ο κόσμος του Οροπεδίου Λασιθίου δίκαια βάζει θέμα για την διαδικασία η οποία επί της ουσίας διεξήχθηκε «εν κρυπτώ».

Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή να διεκδικήσει μόνιμες θέσεις εργασίας για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών που υπάρχουν και στο Δήμο μας. Για όσες προκηρύξεις γίνονται κατα καιρούς να τηρούνται όλοι οι γραπτοί και δεοντολογικοί κανόνες ισονομίας και αξιοκρατίας απέναντι στους Λασιθιώτες.

Για τις συγκεκριμένες προκηρύξεις απαιτούμε να επαναληφθούν ώστε να συμμετάσχουν όλοι όσοι έχουν τα προσόντα και το επιθυμούν

27 Φεβρουαρίου 2021

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Ειρήνη Δαλαβέρου-Καρύδη

Κωστής Χαλκιαδάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos