Η Διοικήτρια για τον κλιματισμό στο νοσοκομείο
η διοικήτρια Μαρία Σπινθούρη

H Διοίκηση του ΓΝ Λασιθίου-ΓΝ-ΚΥ Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο» ενημερώνει τους πολίτες για τα ακόλουθα:

Στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου,  ο κλιματισμός των χώρων γίνεται με τους ακόλουθους τρόπους: α) Κεντρικός Κλιματισμός με νωπό αέρα (Χειρουργεία, ΜΕΘ, Μαιευτική) β) Αυτόνομες Κλιματιστικές Μονάδες (Εργαστήρια, Αιμοδοσία, Θάλαμοι Ασθενών, γραφεία παλαιάς πτέρυγας, Παιδιατρική Κλινική, Επείγοντα Ιατρεία) γ) Μονάδες Στοιχείου Αέρα (fan coils) Κεντρικού Συστήματος Ψύξης (νέα πτέρυγα, γραφεία, εξωτερικά ιατρεία) και δ) Επικουρικός  Κλιματισμός Οροφής για διαδρόμους, γραφεία και Τακτικά Ιατρεία νέας πτέρυγας.

Λόγω προβλημάτων στο δίκτυο σωληνώσεων των Μονάδων Στοιχείου Αέρα στη νέα πτέρυγα, τα στοιχεία αυτά έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας κατά τους δύο τελευταίους μήνες με αποτέλεσμα ο κλιματισμός των εν λόγω χώρων να γίνεται μόνο από τον Επικουρικό Κλιματισμό Οροφής, ο οποίος αποδεικνύεται επαρκής για κάποιους χώρους, αλλά όχι για ορισμένα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και γραφεία, κυρίως σε περιόδους καύσωνα. Για την ενίσχυση του κλιματισμού των χώρων αυτών και μέχρι την ολοκλήρωση του έργου αντικατάστασης των σωληνώσεων των Μονάδων Στοιχείου Αέρα στη νέα πτέρυγα, η Διοίκηση προέβη σε επείγουσα προμήθεια φορητών κλιματιστικών μονάδων και ανεμιστήρων.

Επισημαίνεται επιπλέον ότι, η Διοίκηση σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και το Υπουργείο Υγείας έχουν ήδη δρομολογήσει -με τη διαδικασία του κατεπείγοντος- όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη προκήρυξη του έργου αντικατάστασης των σωληνώσεων των Μονάδων Στοιχείου Αέρα της νέας πτέρυγας και αναμένονται οι σχετικές εγκρίσεις.

Η Διοικήτρια

Μαρία Σπινθούρη

Σχετικό:
αναστολή λειτουργίας εξωτερικών ιατρείων λόγω κλιματισμού

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos