Καλλιτεχνική απεικόνισηΕνα από τα πλέον επιτυχημένα προγράμματα στη διαστημική ιστορία, θα αποδειχτεί η συνεργασία NASA – ESA, στο πρόγραμμα Cassini – Huygens.

Μετά από ένα επτάχρονο ταξίδι, στις 18:17 ώρα Ελλάδος, ο έλεγχος της αποστολής στη Γερμανία έλαβε το μήνυμα ότι ο βολιστήρας Huygens, έφτασε στην επιφάνεια του Τιτάνα και ήδη έστειλε τις πρώτες φωτογραφίες, πίσω στη Γη. Χωρίς επεξεργασία μεν, αλλά τα στοιχεία που συνεχίζουν να έρχονται από τα βάθη του ηλιακού μας συστήματος, θα μας κάνουν να κρατήσουμε για καιρό την αναπνοή μας, ίσως ακόμα και να διαφοροποιήσουμε την άποψη μας για τον εαυτό μας, ως υπόσταση, ως ύπαρξη, ως παρουσία, ως μέλλον…..

Τα πάντα, κύλησαν αρμονικά, οι επιστήμονες θα έχουν για χρόνια στοιχεία να αναλύουν και φυσικά θα μας ανοίξει η όρεξη, διότι όπως γίνεται συνήθως, μια σειρά απαντήσεις, δημιουργούν περισσότερα ερωτήματα. Θα περάσουν δεκαετίες, πριν άνθρωπος με σάρκα και οστά βρεθεί εκεί, άλλωστε για την έξαψη της φαντασίας, ας όψεται ο Arthur Clark. Αλλά άλλο ένα «πρώτο βήμα», έγινε, γιατί τελικά είμαιστε όλοι παιδιά των άστρων και εκεί θέλουμε να πάμε.

Περισσότερα στη διεύθυνση:

www.esa.int/SPECIALS/Cassini-Huygens

Print Friendly, PDF & Email

Από manos