τα μέλη του Συμβουλίου
Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης

Ενημερωτική εσπερίδα με θέμα «Η Κρήτη επιχειρεί στην Υποσαχάρια Αφρική-Η Κρήτη ατενίζει τον νότο: Επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Υποσαχάρια Αφρική» διοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης σε συνεργασία με τα Εμπορικά Επιμελητήρια της Κρήτης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, από  18:00 έως 21.30 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, αίθουσα Καστελλάκη.

Στην εκδήλωση, μετά την γενική εισαγωγή στην Υποσαχάρια Αφρική, θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις για τις χώρες: Αιθιοπία, Νιγηρία, Νότια Αφρική και Ζάμπια.

Η Υποσαχάρια Αφρική, σύμφωνα με τους διοργανωτές, αποτελεί ανερχόμενη δύναμη στην παγκόσμια οικονομία και πολλές μελέτες επισημαίνουν ότι αρκετές από τις χώρες της περιοχής προσφέρουν σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες σε συγκεκριμένους τομείς λόγω των αναγκών για εκσυγχρονισμό υποδομών, τεχνολογική εξέλιξη και γενικότερα, αναβάθμιση βιοτικού επιπέδου. Οι έντονες πιέσεις που δέχονται οι Ελληνικές εταιρίες λόγω της οικονομικής κρίσης οδηγούν στην αναζήτηση νέων αγορών, συνεργασιών και συμπράξεων και η Υποσαχάρια Αφρική μπορεί να αποτελέσει πρόσφορη διέξοδο τόσο για τις εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών όσο και για την παραγωγική δραστηριότητα και τις επενδύσεις.

Στην εσπερίδα θα γίνουν παρουσιάσεις από επιχειρηματίες που έχουν εμπειρία στην Υποσαχάρια Αφρική καθώς και από στελέχη Πρεσβειών και Προξενείων για την πορεία της οικονομίας των χωρών και εκτιμήσεις για μελλοντικές εξελίξεις, το επιχειρηματικό περιβάλλον, τους τομείς που παρουσιάζουν ενδιαφέρον και προοπτικές καθώς και τις δυνατότητες συμπράξεων με τοπικούς εταίρους κλπ. Θα ακολουθήσει συζήτηση και κατ’ ιδίαν επαφές.

Οι διοργανωτές καλούν τους ενδιαφερόμενους να δηλώνουν συμμετοχή

(χωρίς κόστος), στέλνοντας συμπληρωμένη τη σχετική δήλωση, στη διεύθυνση: tourism-heraklion@crete.gov.gr . Για περισσότερες πληροφορίες:

-Ελένη Βουγιουκαλάκη, Περιφέρεια Κρήτης, τηλ. 2813400390 email:  tourismheraklion@crete.gov.gr

-Τζένη Ζαχαράκη, Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο, τηλ. 2107297711, info@helafricanchamber.gr

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos