ο περιφερειάρχης ανάμεσα σε μαθητές
ο περιφερειάρχης ανάμεσα σε μαθητές

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης (ΚΚΠΠΚ) που βρίσκεται στην περιοχή της Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στο Ηράκλειο, επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Στο ΚΚΠΠΚ, όπου φιλοξενούνται κοινωνικές δομές για παιδιά με ειδικές ανάγκες, τον Περιφερειάρχη υποδέχτηκε η πρόεδρος του Ελένη Τσαντηράκη τον οποίο και ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου,

όπου φιλοξενούνται 90 παιδιά στις παιδικές μέριμνες  και 80 παιδιά στα Κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης. Η Περιφέρεια Κρήτης έχει ενισχύσει οικονομικά την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου, ενώ ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι οι κοινωνικές δομές σε Παγκρήτιο επίπεδο θα ενισχυθούν περαιτέρω και από την νέα Προγραμματική Περίοδο.

Επισκέπτομαι σήμερα το ΚΚΠΠΚ-όπως είπε ο Περιφερειάρχης- για να ευχηθώ χρόνια πολλά στη Πρόεδρο, σε όλο το προσωπικό για την εξαιρετική δουλειά που προσφέρουν στα παιδιά και στις οικογένειες τους. «Η Περιφέρεια Κρήτης έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια στέκεται δίπλα και υποστηρίζει τις κοινωνικές δομές όπως είναι το ΚΚΠΠΚ. Συγχαίρω την διοίκηση, τους εργαζόμενους γιατί πραγματικά προσφέρουν σημαντικό έργο στα παιδιά που έχουν ανάγκη την φροντίδα μας. Εμείς θα συνεχίσουμε  να υποστηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες που βελτιώνουν την ζωή των ευπαθών ομάδων».  Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε μάλιστα ότι «και την νέα Προγραμματική Περίοδο η Περιφέρεια Κρήτης θα βρίσκεται δίπλα, οι κοινωνικές μας παρεμβάσεις είναι πολλές και δεν χρειάζεται να τις δημοσιοποιούμε. Σε όλη την Κρήτη έχει γίνει ένα τεράστιο έργο στον κοινωνικό τομέα και για αυτό άλλωστε πριν από λίγες ημέρες η Περιφέρεια Κρήτης διακρίθηκε και βραβεύτηκε πανελλαδικά».

Από τη πλευρά της η Πρόεδρος του ΚΚΠΠΚ Ελένη Τσαντηράκη ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη ανέφερε: «Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας που απαρτίζεται από 8 δομές οφείλει ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Περιφέρεια Κρήτης, στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη ο οποίος ευαισθητοποιημένος πάνω στις ευπαθείς ομάδες δίνει πραγματικά μεγάλη βαρύτητα στον κτιριακό εξοπλισμό και στη βελτίωση των χώρων όπου διαμένουν ευπαθείς ομάδες είτε είναι θεραπευτήριο χρόνιων πασχόντων, είτε κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης, είτε είναι παιδικές μέριμνες. Ο εκσυγχρονισμός των κτιριακών εγκαταστάσεων είναι μεγάλος και αυτό οφείλεται στην Περιφέρεια Κρήτης. Στις παιδικές μέριμνες φιλοξενούνται 90 παιδιά, και στα κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης 80 παιδιά, στην λίστα βρίσκονται 80, ενώ υποστηρικτική ενίσχυση δέχονται 80 οικογένειες». Στην ξενάγηση των χώρων του ΚΚΠΠΚ συμμετείχαν επίσης  ο Γιώργος Μαθιουδάκης αναπληρωτής πρόεδρος ΚΚΠΠΚ,  Καλλιόπη Βλαστού ψυχολόγος ΠΑΑΠΑΗΚ (Παράρτημα αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία Ηρακλείου) Δέσποινα Λυγερούδη Κοινωνική Λειτουργός ΠΑΑΠΑΗΚ,  Γιάννης Σιτορέγκο Λογοθεραπευτής ΠΑΑΠΑΗΚ.

Επίσκεψη του Κέντρου Ειδικών Παιδιών ο Αγ. Σπυρίδων

Νωρίτερα την Περιφέρεια Κρήτης επισκέφθηκαν τα παιδιά του Κέντρου Ειδικών Παιδιών ο Αγ. Σπυρίδων που έψαλαν τα κάλαντα στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Τα παιδιά συνοδεύονταν από τον Πρόεδρο του Κέντρου Γιώργο Γιγουρτάκη, το γραμματέα Μηνά Καφούση, την κοινωνική λειτουργό Ειρήνη Βαλασσά, και την διοικητική υπεύθυνη Έφη Κουμλά. Ο κ. Γιγουρτάκης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την συνεχή στήριξη του Κέντρου από την Περιφέρεια, ενώ ο Σταύρος Αρναουτάκης ευχαρίστησε τα παιδιά, τον Πρόεδρο, και το προσωπικό του Κέντρου για την επίσκεψη τους ευχόμενος χρόνια πολλά.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: