Δημοτικό ΣυμβούλιοΣυνεδρίασε την Τετάρτη (14.12) το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου σε κλίμα σύμπνοιας και ομοψυχίας. Κύριο θέμα που ένωσε δημοτική αρχή και αντιπολίτευση ήταν ο νέος χώρος που θα μεταφερθούν οι εγκαταστάσεις του ΤΕΙ καθώς και η σύσταση νέων τμημάτων του.

Για το ΤΕΙ
 
Αρχές του χρόνου, υπολογίζεται  το πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη,  θα παραδοθεί ο χώρος του Εκπαιδευτηρίου στα Φουρνιά, κάτι που σημαίνει ότι οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις του ΤΕΙ μπορούν να εγκατασταθούν εκεί και ακόμη ότι πια υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να δημιουργηθούν και πρόσθετα τμήματα ΤΕΙ.
 
Για το λόγο αυτό η πρόεδρος του ΤΕΙ κα. Βούλγαρη Ψιμάρνη συνέταξε μελέτη για την ίδρυση του τμήματος «Επιχειρηματικός σχεδιασμός και πληροφοριακά συστήματα», ενώ στα σκαριά –αναμένεται να ολοκληρωθεί η μελέτη σκοπιμότητας – βρίσκεται και η δημιουργία ενός τρίτου τμήματος με θέμα τη «Διοίκηση και Υπηρεσίες Υγείας».
 
Τα τρία τμήμτα θα έχουν κοινά μαθήματα και θα αλληλοεπηρεάζονται, κάτι που σημαίνει ότι αυτόματα μειώνεται το κόστος λειτουργίας των τμημάτων. Επιπρόσθετα το τρίτο τμήμα θα συνεργάζεται εργαστηριακά και με το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.
 
Ενώ το υπάρχον τμήμα, που ήδη λειτουργεί τρία χρόνια, θεωρείται πολύ πετυχημένο. Οι απόφοιτοι έχουν δημιουργήσει ένα καλό όνομα στην αγορά εργασίας. Ειδικά γα το τμήμα «Επιχειρησιακός Σχεδιασμός και Πληροφοριακά Συστήματα» –το όνμα είναι δανεισμένο από τμήμα του ΤΕΙ Πάτρας– η έρευνα αγοράς έδειξε ότι χρειάζεται ο απόφοιτος αυτού του τμήματος αφού δεν υπάρχει κάτι παρεμφερές.
 
Αρχές Φεβρουαρίου είναι πολύ πιθανό να μετέβη στον ¶γιο Νικόλαο και η υπουργός Παιδείας κα. Μαριέττα Γιαννάκου για τα επίσημα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων.
 
Το όλο ζήτημα βέβαια θα ξεκαθαριστεί όταν θα συνεδριάσει η διοίκηση του ΤΕΙ και εγκρίνει τη σύσταση των νέων τμημάτων.
 
Πάντως ο δήμος ομόφωνα αποφάσισε να αναλάβει το λειτουργικό κόστος για τα τρία πρώτα χρόνια, κυρίως σε υλικοτεχνική υποδομή, που ανέρχεται σε 256.000 ευρώ από τα συνολικά 500.000 που θα χρειαστούν. Υπολογίζεται ότι ο δήμος θα προσφέρει 74.000 την πρώτη χρονιά, 83.000 τη δεύτερη και περίπου 97.000 την τρίτη.
 
Από την πλευρά της η δημοτική αρχή τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό το τμήμα να λειτουργήσει από την επόμεη ακαδημαϊκή χρονιά και θα περιμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αποφάσεις της διοίκησης του ΤΕΙ.
 
Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο συμφώνησε στην στήριξη του ΤΕΙ αλλά και στην ανάγκη ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας. «Χαίρομαι για τη δουλειά που έχει γίνει, αν καταφέρουμε να έχουμε 2500 παιδιά να ζουν εδώ. Έχουμε ιερή προσπάθεια να στηρίξουμε την προσπάθεια και μπορούμε να βρούμε πρόσθετους τρόπους για να τα χρηματοδοτήσουμε, όπως με προγραμματικές συμβάσεις κ.ά.» τόνισε ο κ. Ζερβός.
 
Ο κ. Θραψανιώτης είπε «θα συμβάλλει στην άνοδο του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου. Χρειάζεται προσπάθεια να καταλάβουν οι συντοπίτες μας την αξία των φοιτητών. Να ευαισθητοποιηθούν κάποιοι δημότες να κάνουν δωρεές ή να δημιουργηθεί ακόμη και ένα σωματείο φίλων του ΤΕΙ».
 
Η λειτουργία της Φιλαρμονικής
 
Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ενδιαφέρθηκαν για τη λειτουργία της Φιλαρμονικής. Αρχικά ειπώθηκε ότι το θέμα της φιλαρμονικής εντάσσεται στα ζητήματα του Πολιτιστικού Οργανισμού. Η φιλαρμονική διαθέτει 15 νέους εκτελεστές αλλά υπάρχει έλλειψη οργάνων. Όλοι κάνουν σπουδαία δουλειά και χωρίς να πληρώνονται καθόλου ικανοποιητικά.
 
Ο κ. Ζερβός ανέφερε ότι η ΚΕΔΚΕ ετοιμάζει το σχετικό σχέδιο καθεστώτος. Όλοι συμφώνησαν να αντικατασταθούν τα όργανα και να ενισχυθεί η Φιλαρμονική με 56.000 ευρώ.
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσιε να βραβεύεται με 150 ευρώ έκαστος αριστούχος μαθητής πολύτεκνης οικογένειας ανεξάρτητα από το συνολικό αριθμό των βραβευθέντων.
 
Ακόμη να επιχορηγηθεί ο Ερυθρός Σταυρός με 3000 ευρώ και να δοθεί λύση στο πρόβλημα του 5ου νηπιαγωγείου με την κατεδάφιση των στύλων. Ομόφωνα εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΠΟΔΑΝ, η έγκριση μελέτης και ο καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου «Τσιμεντοστρώσεις Αγροτικής Οδοποίας στο Καλό Χωριό» η «Επέκταση του αρδευτικού δικτύου στο Δηοτικό Διαμέρισμα Πρίνας».
 
Εννέα θέματα τέθηκαν, αν και ήταν προγραμματισμένα, εκτός συνεδρίασης έπειτα από τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης ότι δεν έλαβαν εγκαίρως τις εισηγήσεις των θεμάτων στα γραφεία τους.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos