θα αργήσει η αποκατάσταση ζημιών της παλαιάς γέφυρας Τοπικής Κοινότητας Μουρνιών
η γέφυρα

Μετά από τη σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου με αντικείμενο τον  έλεγχο των συμπληρωματικών στοιχειών που ζητήθηκαν που αφορά το έργο.

«Αποκατάσταση ζημιών της παλαιάς Γέφυρας Τοπικής Κοινότητας Μουρνιών Δήμου Ιεράπετρας», ενημερώνουμε ότι μας ζητήθηκαν επιπρόσθετα :

α)τοπογραφικό διάγραμμα, β)έγγραφη συναίνεση της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Πολιτιστικής Κληρονομίας ,για την αναγκαιότητα  της παρέμβασης, προς αποκατάσταση των ζημιών της γέφυρας.

Ο χρόνος της παράδοσης των συμπληρωματικών αυτών στοιχείων προσδιορίζεται σε λιγότερο από δέκα ημέρες από σήμερα.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην πορεία , θα αποστείλει το φάκελο στην Αθήνα για χορήγηση απαλλαγής περιβαλλοντικής μελέτης.

Επειδή είναι άγνωστος ο χρόνος χορήγησης της περιβαλλοντικής απαλλαγής από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου, αντιλαμβανόμαστε ότι ο χρόνος υλοποίησης του έργου, δεν φαίνεται να είναι ο προσδοκώμενος  ώστε το έργο να υλοποιηθεί πριν τον επερχόμενο χειμώνα.

Μετά την εξέλιξη αυτή οι τεχνικές υπηρεσίες, αναζητούν τρόπους να προχωρήσουν στις απαραίτητες και αναγκαίες εργασίες κυρίως  μηχανημάτων έργου που θα θωρακίσουν το τμήμα της νότιας πλευράς των βάσεων της γέφυρας, όπως η μεταφορά ογκόλιθων και ο καθαρισμός των κατεστραμμένων ενισχύσεων από μπετό που βρίσκονται εντός της κοίτης του ποταμού ώστε η απορροή των υδάτων να είναι ομαλότερη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου

Γιάννης Γουλιδάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos