οδικό δίκτυοΙκανοποιημένος δηλώνει ο δήμαρχος Οροπεδίου κ. Γιώργος Μηλιαράς για την ένταξη στο ΠΕΠ Κρήτης του έργου «Βελτίωση Περιμετρικού οδικού διτύου Οροπεδίου Λασιθίου». Το έργο περιλαμβάνεται στον κατάλογο με τις προτάσεις έργων που έχει καταθέσει ο δήμος προς υλοποίηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στα πλαίσια των Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Ανάπλασης Αγροτικού Χώρου. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στια 550.000 ευρώ.
Αν και πρόκειται για μια παρέμβαση που δεν θα λύσει οριστικά το πρόβλημα του περιμετρικού οδικού δικτύου του Οροπεδίου Λασιθίου θα βελτιώσει σημαντικά την υφιστάμενη κατάσταση.
 
Η συνολική αποκατάσταση του δικτύου απαιτεί μεγάλα κονδύλια. Πρόκειται για ένα οδικό δίκτυο εξόχως σημαντικό για το Οροπέδιο Λασιθίου γιατί αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της κίνησης των οχημάτων σε ολόκληρο το Οροπέδιο.
 
 Στα οδικά έργα προβλέπεται και η εφαρμογή της μελέτης για την τοποθέτηση του φωτισμού. Με το έργο αυτό αναμένεται να φωτιστεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου αφού ο φωτισμός θα εξυπηρετεί πολλά δημοτικά διαμερίσματα.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos