κατάργηση άμισθου Υποθηκοφυλακείου Ιεράπετρας
το δημαρχείο Ιεράπετρας

Στην έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας σε κατεπείγουσα συνεδρίασή του  την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016 με αφορμή το σχέδιο Νόμου που προβλέπει την κατάργηση του άμισθου Υποθηκοφυλακείου Ιεράπετρας.

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας εκφράζει την αγανάκτηση και την οργή του για τη σχεδιαζόμενη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κατάργηση του Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Ιεράπετρας και την υπαγωγή του στο έμμισθο Υποθηκοφυλακείο Νεάπολης Λασιθίου.

Είναι αυτονόητο ότι μια τέτοια εξέλιξη θα προσθέσει περισσότερη ταλαιπωρία στους ήδη ταλαιπωρούμενους συμπολίτες μας, από την κατάργηση δεκάδων άλλων Υπηρεσιών τα προηγούμενα χρόνια.

Θα δημιουργήσει νέα σπατάλη πολύτιμου χρόνου στους συμπολίτες μας και σημαντική οικονομική επιβάρυνση, αφού θα υποχρεώνονται να μεταβαίνουν στη Νεάπολη Λασιθίου, ακόμα και για ένα απλό πιστοποιητικό. Θα δημιουργήσει, επίσης, σημαντική καθυστέρηση στην εξυπηρέτησή τους.

Τη στιγμή που είναι απαραίτητη η αποκέντρωση και η αποτελεσματική λειτουργία των Δημόσιων Υπηρεσιών, ο συγκεντρωτισμός Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου στα διοικητικά όρια του Δήμου Αγίου Νικολάου καταργεί υφιστάμενες περιφερειακές υποδομές, απαξιώνει την Ιεράπετρα και ταλαιπωρεί τους συμπολίτες μας.

Απαιτούμε από το αρμόδιο Υπουργείο να μην προχωρήσει σε ένα τέτοιο σχεδιασμό και δηλώνουμε ότι η Ιεράπετρα ενωμένη θα διεκδικήσει όλα όσα οι Κυβερνητικές πολιτικές της αφαιρούν όλα αυτά τα χρόνια» αναφέρει το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos