πολιτιστικοί φορείς του Δήμου Αγίου Νικολάου, με τον Α.Δ. και αστυνομικούς....
πολιτιστικοί φορείς του Δήμου Αγίου Νικολάου, με τον Α.Δ. και αστυνομικούς….

Μετά τη πρώτη συνάντηση για την ρύπανση γενικά της πόλης του Αγίου Νικολάου, από αφίσες, συνθήματα, αυτοκόλλητα, έγινε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου, άλλη μια συνάντηση, με καλεσμένους πολιτιστικούς συλλόγους από την ευρύτερη περιοχή του δήμου Αγίου Νικολάου.

Ο αστυνομικός διευθυντής Λασιθίου Κωνσταντίνος Περάκης, ενημέρωσε για τις μέχρι στιγμής πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η αστυνομική διεύθυνση, τις συνεννοήσεις που έχουν γίνει με τον δήμο Αγίου Νικολάου και τις επόμενες κινήσεις. Κάλεσε τους πολιτιστικούς συλλόγους που συνήθως κατακαλόκαιρο πραγματοποιούν τις εκδηλώσεις τους, να σέβονται το περιβάλλον, να μην κολλούν αφίσες παντού και να συμμετάσχουν στην εξόρμηση καθαριότητας που διοργανώνει η Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου.

Η συλλογιστική γύρω από αυτή τη προσπάθεια, προβλέπει την δημιουργία και τοποθέτηση κάποιων σταθερών σημείων για αφισοκόλληση, αλλά δεν επιτρέπει την ανάρτηση αφισών και πανό, στους στύλους, στη μέση του δρόμου. Το κυριότερο όλων, θα είναι η λήψη άδειας για την τοποθέτηση αυτών των διαφημιστικών, από τον δήμο και στη συνέχεια η αποξήλωση τους δύο μέρες μετά την εκδήλωση. Μετά την σχετική ενημέρωση που θα ακολουθήσει, όποιος δεν συμμορφωθεί θα αποκαθηλώνονται άμεσα οι αφίσες και θα πίπτει πρόστιμο.

Τέλος οι σύλλογοι συμφώνησαν να συμμετάσχουν στην εκστρατεία καθαριότητας της πόλης του Αγίου Νικολάου ενώ δεσμεύτηκαν να κρατούν καθαρούς τους χώρους των περιοχών τους.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos