Κελί από χρυσάφι, βραβευμένη κοινωνική ταινία

Με την ταινία «Κελί Από Χρυσάφι – La Jaula de Oro», με θέμα την μετανάστευση συνεχίζονται οι εβδομαδιαίες προβολές επιλεγμένων ταινιών, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν..

Την Τρίτη 3 Μαρτίου στις 21:30 στο κινηματοθέατρο RΕΧ, προβάλλεται η βραβευμένη ταινία του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη Ντιέγκο Κεμάδα – Ντίεζ, παραγωγής Γουατεμάλας 2013, διάρκειας 108′ και πρωταγωνιστές τους: Κάρλος Τσαγιόν, Ροδόλφο Ντομίνγκεζ, Μπράντον Λόπεζ.

Παρακολουθούμε το σκληρό οδοιπορικό τριών έφηβων παιδιών (δυο αγοριών και μιας νεαρής κοπέλας μεταμφιεσμένης σε αγόρι), οι οποίοι ξεκινούν από την Γουατεμάλα με στόχο να διασχίσουν 1.200 μίλια στο Μεξικό για να φτάσουν τελικά στην Αμερική.

Στο δρόμο θα συναντήσουν έναν συνομήλικό τους Ινδιάνο που δεν μιλά ισπανικά και μαζί θα προσπαθήσουν να φτάσουν στον προορισμό τους.

Ταξιδεύουν με κάθε δυνατό τρόπο, πότε σε οροφές τρένων, πότε περπατώντας σε σιδηροδρομικές γραμμές, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον.

Σύντομα όμως, θα αναγκαστούν να έρθουν αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα του παρόντος…

Πολυβραβευμένο ρεαλιστικό δράμα, χωρίς μελοδραματισμούς αλλά με άφθονο συναίσθημα, εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, από προσωπικές μαρτυρίες εκατοντάδων μεταναστών.

Περιγράφει με ρεαλισμό την προβληματική κοινωνική πραγματικότητα της εξαθλιωμένης Κεντρικής Αμερικής, η οποία ζει σε απόσταση μιας ανάσας από το φανταχτερό αμερικανικό όνειρο.

Νατουραλιστική, ανθρώπινη ταινία, που απέσπασε σημαντικά διεθνή βραβεία, μια ταινία επίκαιρη, μια ταινία απαραίτητη, μια ταινία αναγκαία. Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, αφίσες, φωτογραφίες, trailer, στην ιστοσελίδα μας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos