Κραυγή θυμού, αγωνίας, απελπισίας ....
κατά τη κοπή της πίτας 2017 της μονάδας τεχνητού νεφρού Αγίου Νικολαου

… αντί τις καθιερωμένες ευχές για καλή χρονιά, εξέφρασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Λασιθίου Νίκος Χριστοφακάκης κατά την κοπή της βασιλόπιτας για το 2017

στη μονάδα τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, που στεγάζεται από την ίδρυση της σε χώρο του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου. Και με θολό ακόμα το χρονικό περιθώριο για τη μεταφορά της στον φυσικό της χώρο, ο κ. Χριστοφακάκης λάβρος μίλησε για 30 και χρόνια όπου όσοι πέρασαν από τη μονάδα και δεν είναι ανάμεσα μας πλέον και οι νυν χρήστες της ονειρεύονταν και ονειρεύονται τη μεταφορά σε σύγχρονο χώρο, όπου μπορούν να είναι περισσότερο σίγουροι για τις συνθήκες και τη ζωή τους.

Ο πρόεδρος του συλλόγου όπως μπορείτε να ακούσετε και στο σχετικό βίντεο παρακάτω, έκανε αγωνιώδη έκκληση προς τη διοικήτρια  του νοσοκομείου Μαρία Σπινθούρη να ολοκληρώσει τη μελέτη μεταφοράς, για να τη παραλάβει στη συνέχεια και να τη προωθήσει στο Υπουργείο Υγείας ο βουλευτής Μανώλης Θραψανιώτης, ούτως ώστε να υλοποιηθεί. Και αυτό στη καλύτερη περίπτωση όπως είπε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός θα είναι να ολοκληρωθεί η μεταφορά έως το Πάσχα του 2018.

Παρόντες στην εκδήλωση οι γιατροί και οι νοσηλεύτριες της μονάδας, καθώς και παλαιότερες νοσηλεύτριες στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Χριστοφακάκης. Τη πίτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Πέτρας Γεράσιμος.

Η ευχή όλων κατά την κοπή της πίτας: να είναι η τελευταία χρονιά στον συγκεκριμένο χώρο. Για να δούμε ….

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos