κυνήγι στη λίμνη για εμπορία ναρκωτικών
όλα έγιναν μπροστά από το εκκλησάκι στη λίμνη του Αγίου Νικολάου

Κυνηγητό το μεσημέρι της Πέμπτης (2/4) στη λίμνη του Αγίου Νικολάου, όπου αστυνομικοί στρίμωξαν δύο άτομα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και τους συνέλαβαν. Πάνω όμως στη σύλληψη ένας από τους δύο στη προσπάθεια του να διαφύγει, έπεσε πάνω σε έναν από τους αστυνομικούς προξενώντας του πολλαπλά κατάγματα.

Η ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης:

Συνελήφθησαν, χθες (02.04.2020) το μεσημέρι, στον Άγιο Νικόλαο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, δύο (2) ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, χθες (02.04.2020) το μεσημέρι από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε έλεγχος στους δύο ημεδαπούς κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 32 γραμμάρια κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας, δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 180 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου

H Ένωσή μας, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον συνάδελφό μας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, ο οποίος χθες στον Άγιο Νικόλαο κατά την προσπάθεια σύλληψης δραστών που κατείχαν και διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες, τραυματίστηκε σοβαρά και συγκεκριμένα του προκλήθηκαν πολλαπλά κατάγματα στο δεξί πόδι τα οποία χρήζουν χειρουργικών επεμβάσεων για την αποκατάσταση τους.

Αντιπροσωπία της Ένωσης μας, από την πρώτη στιγμή, επισκέφτηκε τον τραυματία συνάδελφό μας στο νοσοκομείο, διαβεβαιώνοντάς τον ότι θα είμαστε δίπλα, τόσο στο πλευρό του όσο και της οικογένειας του, για ό,τι χρειαστεί.

Ο Έλληνας αστυνομικός με αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού προσπαθεί συνεχώς για την προστασία κάθε μέλους της κοινωνίας, αποτελεί όμως και ο ίδιος μέλος αυτής και κάποιος πρέπει να εξασφαλίσει και τη δική του προστασία.

Διαμαρτυρόμαστε εντόνως, προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να εξαλειφθεί η ανοχή και η ατιμωρησία σε τέτοιου είδους πράξεις και απαιτούμε να εφαρμοστεί η νομοθεσία που τιμωρεί τα διαπραττόμενα αδικήματα εις βάρος των Αστυνομικών και να υπάρξει η δέουσα στήριξη στο θεσμό της αστυνομίας για να επιτελέσει απερίσπαστα το έργο της.

Πόσοι αστυνομικοί πρέπει να τραυματιστούν και πόσοι να πέσουν εν ώρα καθήκοντος, για να αναγνωριστεί επιτέλους από την Πολιτεία το επάγγελμά μας ΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ;;;

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ. Ν. Λασιθίου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο Γενικός Γραμματέας  

Γεώργιος Χ. ΚΑΡΤΣΑΚΗΣ Μιχαήλ Κ. ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos