Λέντας, φαράγγι Τράχουλα, παραλία και φαράγγι Τρυπητής, Κρότος
παραλία Τρυπητής

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει την Κυριακή 23 Οκτωβρίου πεζοπορία σε μια όμορφη διαδρομή στους πρόποδες των Αστερουσίων και τη νότια ακτογραμμή. Θα ξεκινήσουμε από το χωρίο του Λέντα, θα επισκεφτούμε ότι σώζεται από την αρχαία Λέβηνα και το Ασκληπιείο. Έπειτα θ’ ακολουθήσουμε το καλοδιατηρημένο μονοπάτι στην άκρη της θάλασσας.

Θα κάνουμε μια σύντομη στάση στη παραλία Πετράκη και θα συνεχίσουμε μέχρι το λιμανάκι του Αγίου Φαύλου. Βαδίζουμε σε χωματόδρομο συναντώντας το βουνό, που μοιάζει με λιοντάρι, που κάθεται στα μπροστινά του πόδια κι έπειτα το φαράγγι του Τράχουλα και την ομώνυμη παραλία. Διασχίζουμε το φαράγγι, συνεχίζουμε σε χωματόδρομο που μας οδηγεί στην παράλια της Τρυπητής. Εδώ υπάρχει η δυνατότητα μιας βουτιάς στα κρυστάλλινα νερά ή ενός διαλείμματος για καφέ/ρακί στη μικρή ταβέρνα.

Η πορεία μας συνεχίζεται μέσα στο φαράγγι της Τρυπητής,  όπου θα επισκεφτούμε την εκκλησία της Παναγίας μέσα στο βράχο. Έπειτα με ελαφρά ανηφορική πορεία βρίσκουμε χωματόδρομο, περνάμε από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής έξω από το χωριό Κρότος, όπου θα μας περιμένει το λεωφορείο για την επιστροφή μας.

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 15 χιλιόμετρα

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 5 ώρες (7-8 ώρες με τις στάσεις )

Β.Δ.: 1+ (Λόγω χιλιομέτρων) *Όλες τις πορείες του συλλόγου υπάρχει περίπτωση να τροποποιηθούν άρα και τα νούμερα των αποστάσεων και της χρονικής διάρκειας τους να αλλάξουν.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ: Ορειβατικά παπούτσια, σακίδιο, αντιανεμικό, αδιάβροχό, νερό και σνακ. Φυσικά μαγιό για όσους ενδιαφέρονται να κολυμπήσουν στην παραλία της Τρυπητής.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ: Από το παρκινγκ του ΑΒ Βασιλόπουλος στον Άγιο Νικόλαο στις 7.00π.μ. . Τιμή εισιτηρίου 15€! Διάρκεια ταξιδιού περίπου 2.30’. Επιστροφή στον Άγιο Νικόλαο μέχρι τις 20.00μ.μ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Παναγιώτης Ευδαίμων (6979687576 17.30-21.00).  Δηλώσεις συμμετοχής – Πληρωμή εισιτηρίων στον ταμία του Συλλόγου, Γιάννη Πάγκαλο (2841028173, ώρες καταστημάτων) ως την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου το βράδυ.

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos