Μάθε για την υπέρταση… Ζήσε χωρίς Πίεση
από την ημερίδα

«Διατροφή και Ευεξία: Μάθε για την υπέρταση… Ζήσε χωρίς Πίεση», ήταν το θέμα των φετινών τριήμερων εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν από την Παρασκευή 24 έως την Κυριακή 26 Ιουνίου στη Σητεία.

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσαν η 7η ΥΠΕ Κρήτης, το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Σητείας και ο Δήμος Σητείας, με την συνεργασία του ΓΝ-ΚΥ Σητείας, του ΓΝ Αγίου Νικολάου, των Γιατρών του Αιγαίου ΠΑΓΝΗ, του Ιατρικού Συλλόγου Σητείας, της Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ και του ΔΙΕΚ Σητείας,

ενώ σημαντική ήταν στην υλοποίηση τους και  η εθελοντική συμβολή των φοιτητών του ΤΕΙ Σητείας, των Προέδρων των τοπικών κοινοτήτων Ζήρου και Ζάκρου, πολιτών καθώς και πολλών επιχειρηματιών της πόλης.

Μάθε για την υπέρταση… Ζήσε χωρίς Πίεση
οι φοιητητές του τμήματος διατροφής και διαιτολογίας

Οι τριήμερες εκδηλώσεις τις οποίες παρακολούθησε πλήθος κόσμου, μεταξύ άλλων περιελάμβαναν επιστημονική ημερίδα την Παρασκευή στο Πολύκεντρο Σητείας, μουσική στην πόλη την Παρασκευή και Σάββατο το βράδυ με την συμμετοχή σπουδαίων μουσικών, διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού για την Υπέρταση στους πολίτες, παιγνίδια στην πόλη, μάθημα γαστρονομίας με συνταγές από τους Chef του ΔΙΕΚ Σητείας κ.α.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και της δράσης «Ανοιχτό Νοσοκομείο», οι Γιατροί Αιγαίου ΠΑΓΝΗ με την συνδρομή γιατρών του ΓΝ Αγ. Νικολάου, ΓΝ-ΚΥ Σητείας και της Παιδοψυχιατρικής κλινικής ΠΑΓΝΗ πραγματοποίησαν εξετάσεις προληπτικού ελέγχου,  στον πληθυσμό της Ζήρου το Σάββατο και την Κυριακή στη Ζάκρο.

Μάθε για την υπέρταση… Ζήσε χωρίς Πίεση
χοροί και τραγούδια

Η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι πολλά από τα σοβαρότερα νοσήματα στα οποία αποδίδεται το μεγαλύτερο νοσολογικό φορτίο, συνδέονται άμεσα με παράγοντες που σχετίζονται με την σύγχρονη διατροφή.

Η συσχέτιση αυτή έχει φέρει τη διατροφή και τις διατροφικές συνήθειες στο άμεσο ενδιαφέρον της Δημόσιας Υγείας και την έχει αναδείξει σε μια από τις πρώτες προτεραιότητες για την προστασία και προαγωγή της υγείας του πληθυσμού.

Στόχος των εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνται με επιτυχία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Σητεία με την υποστήριξη της 7ης ΥΠΕ Κρήτης,  είναι η δραστηριοποίηση των φοιτητών σε δράσεις πρόληψης και προαγωγής υγείας στην κοινότητα, καθώς και η ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα διατροφής, πρόληψης και προαγωγής της υγείας με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos