Μέτρα για την ανακούφιση επιχειρήσεων και δημοτών λαμβάνει ο Δήμος Αγίου Νικολάου
ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός

Με στόχο την ανακούφιση των επιχειρήσεων που πλήττονται έως σήμερα, από τις απαγορεύσεις για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού, ο Δήμος Αγίου Νικολάου, αποφάσισε να προχωρήσει στην λήψη μέτρων που ως στόχο έχουν την διευκόλυνση και ελάφρυνση των επιχειρηματιών της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου κ. Αντώνη Ζερβού, με αφορμή την εισήγηση της ΚΕΔΕ, ο Δήμος, λαμβάνοντας υπόψιν τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και εν αναμονή των νομοθετικών ρυθμίσεων που θα προκύψουν πιθανότατα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, έλαβε την πολιτική απόφαση, με την οποία δηλώνει την πρόθεση του να βοηθήσει επιχειρηματίες και πολίτες, ώστε να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

Ωστόσο θεωρείται βέβαιο, ότι οι όποιες ενέργειες αναληφθούν, όπως περιγράφεται στο έγγραφο που ήδη έχει αποσταλεί στους δήμους από την  ΚΕΔΕ, απαιτούνται νομοθετικές ρυθμίσεις για την απαλλαγή των επιχειρηματιών, από υφιστάμενα τέλη.

Σύμφωνα με την εισήγησή που κατέθεσε ο ίδιος στο Δ.Σ για τα μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης των επιχειρήσεων προτάθηκαν τα παρακάτω:

-Απαλλαγή από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού.

-Απαλλαγή από το τέλος χρήσης κοινοχρήστων χώρων.

-Μισθώματα κυλικείων ή δημοσίων κτιρίων και χώρων.

-Τροφεία βρεφικών, παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ καθώς και εισφορών αθλητικών σωματείων από τη χρήση αθλητικών δημοτικών εγκαταστάσεων.

-Τέλη απλής χρήσης αιγιαλού.

Επιπλέον από τα πέντε θέματα που υπήρξαν στην εισήγηση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου, συμπεριλαμβάνεται και το τέλος παρεπιδημούντων εφόσον εισπραχθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Επίσης για τα ρυθμιζόμενα ληξιπρόθεσμα χρέη, δεν θα υπάρξουν πρόσθετοι τόκοι, ενώ εξετάζεται η δυνατότητα για επιπλέον δόσεις. Προς την ίδια κατεύθυνση τίθεται η πιθανότητα μείωσης των τελών άρδευσης που είχε αποφασιστεί, εφόσον καλυφθεί με νομοθετική ρύθμιση, για ελάφρυνση των δημοτών.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos