Ελληνική Μαθηματική εταιρείαΤο Σάββατο 24 Νοεμβρίου διεξάγεται η πρώτη φάση του ετήσιου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαθηματικών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ). Ο διαγωνισμός έχει την επωνυμία «Ο Θαλής», προς τιμήν του θεμελιωτής όχι μόνο των Μαθηματικών, αλλά και της επιστήμης γενικότερα. Στον διαγωνισμό μπορούν να μετάσχουν μαθητές της Β’ και Γ’ Γυμνασίου και από όλες τις τάξεις του Λυκείου.

Τα θέματα θα σταλούν ταυτόχρονα προς όλα τα εξεταστικά κέντρα της χώρας από την επιτροπή διεξαγωγής που έχει συσταθεί γι’ αυτό το σκοπό από την ΕΜΕ, λίγο πριν από την έναρξη της εξέτασης.
Στο νομό Λασιθίου οι μαθητές των σχολείων του Οροπεδίου Λασιθίου θα εξεταστούν στο Γυμνάσιο Τζερμιάδων, οι μαθητές των σχολείων του Αγίου Νικολάου, της Νεάπολης και της Κριτσάς στο 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου, των σχολείων της Ιεράπετρας και του Κουτσουρά στο 2ο Λύκειο Ιεράπετρας και των σχολείων της επαρχίας Σητείας στο 2ο Γυμνάσιο Σητείας.

Οι μαθητές θα πρέπει να βρίσκονται στα εξεταστικά στις 8.30 π.μ. και να έχουν μαζί τους ένα στυλό μπλε ή μαύρο. Η συνολική διάρκεια της εξέτασης θα είναι 3 ώρες. Οι προδιαγραφές εξέτασης θα είναι παρόμοιες με τις αντίστοιχες των Πανελληνίων Εξετάσεων γι’ αυτό και η συμμετοχή των μαθητών, εκτός των άλλων, θα τους προσφέρει βιώματα χρήσιμα για άλλες εξετάσεις με σημαντικότερη βαρύτητα στη σταδιοδρομία τους.

Το Παράρτημα Λασιθίου θα επιδιώξει σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων των Σχολείων να προσφέρει κάποιο, συμβολικού χαρακτήρα, κέρασμα στους συμμετέχοντες.
Παρακαλούμε τους φροντιστές των μαθητών να ρυθμίσουν το πρόγραμμά τους το Σάββατο το πρωί με τέτοιο τρόπο που να επιτρέπει τη συμμετοχή των μαθητών στον διαγωνισμό. Επίσης, τους συναδέλφους διευθυντές των εξεταστικών κέντρων και τους άλλους ιδιαίτερους συναδέλφους μαθηματικούς, να συμβάλουν με τη συμμετοχή τους στην ομαλή διεξαγωγή του.
Θα πρέπει τέλος να σημειώσουμε ότι με τους διαγωνισμούς αυτούς η ΕΜΕ επιδιώκει να βοηθήσει τους μαθητές να αναδείξουν τις ιδιαίτερες ικανότητές τους στα μαθηματικά, να αποκτήσουν βιώματα εξετάσεων, να γνωρίσουν άλλα παιδιά με κοινό ενδιαφέρον τα μαθηματικά, να βρουν τον επαγγελματικό τους δρόμο μέσα από τις θετικές επιστήμες.
Για τον κάθε νομό ο διαγωνισμός αποτελεί επίσης μια αφορμή και μια πρόκληση να παρουσιάσει σε πανελλήνιο επίπεδο τις ικανότητες των μαθητών του σε μια ευγενή δραστηριότητα και άμιλλα.
Ο διαγωνισμός διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και συντονίζεται από τη Νομαρχιακή Επιτροπή που έχει συστήσει, ειδικά για το σκοπό αυτό, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας.

Για το Παράρτημα Λασιθίου της ΕΜΕ
Ο Πρόεδρος

Ι. Σταμέλος

Print Friendly, PDF & Email

Από manos